Enver ALAS / İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram namazını Yeniköy Çarşı Merkez Camii'nde oğulları Aziz ve Orhan İhsanoğlu ile birlikte kıldı. Cami çıkışında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaşan İhsanoğlu, bazı vatandaşlara bayram harçlığı verdi. cami yardımlaşma derneğine de bağışta bulundu.

İHSANOĞLU'DAN BAYRAM MESAJI
Cami çıkışında açıklama yapan İhsanoğlu, "Milletimizin bütün fertlerine huzurlu ve hayırlı bayramlar geçirmesini temenni ediyorum. Bayram tadında huzur içerisinde üç gün geçirelim. Aynı zamanda rehin olan kardeşlerimizin bir an evvel ailelerine kavuşmalarını ve bayramı huzur içerisinde korkusuzca güven içinde geçirmesini niyaz ederim. Bu arada Filistin'de, Gazze'de, Suriye'de, Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz, Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin bir an evvel zulümden kurtulmalarını ve insanca hayat şartlarına kavuşmalarını temenni ederim. Myanmar'da Rohingyaların maruz kaldıkları insanlık dışı muamelenin sona ermesini temenni ederim. Somali'deki kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesini temenni ederim. Bütün dünyada mazlum olan milletlerin bu bayramda huzur bulmalarını temenni ederim. Hepinize zahmetlerinizden dolayı teşekkürlerimi sunarım. İnşallah bu bayramı huzur, selamet ve güven içerisinde ağız tadıyla hep beraber geçiririz" diye konuştu.

"ÇOK İYİ İMAMIMIZ VAR"
Bayram ziyaretlerine ilişkin soruya ise İhsanoğlu, "Aile olarak bir araya geleceğiz. Büyüklerin mezarına gideceğiz. Çocuklarla beraber aile içerisinde. Bayram namazını hep bu camide kılıyoruz. Mahallemizin camisi. Çok iyi imamımız var" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERLE FOTOĞRAF

 Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra oğlu Orhan İhsanoğlu ve beraberindekilerle Yeniköy'de bir kafede kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından çıkışta kendisini bekleyen basın mensuplarının bayramını kutluyan İhsanoğlu, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

FIRINDAN EKMEK ALDI

Kahvaltı yaptığı kafenin çalışanlarıyla da resim çektiren İhsanoğlu, bir fırına girerek ekmek aldı. Gazetecilerin "Ekmek mi aldınız" şeklindeki sorusuna İhsanoğlu, gülerek, "Sevgi ekmek içindir. Saygı ekmek içindir. Birlik ekmek içindir" diye yanıtladı. Yolda karşılaştığı vatandaşlarla da bayramlaşan İhsanoğlu, oğluyla birlikte aracına binerek Yeniköy'deki evine gitti. 

(FOTOĞRAF)