Süleyman KAYA/İSTANBUL,()CUMHURBAŞKANI Adayı Prof. Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliği’ni ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret etti. İhsanoğlu, şehit ailelerinin sorunlarını dinledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında konuşmalarıyla ilgili İhsanoğlu, "İftiralara kıymet vermiyorum" dedi.

Öğlen saatlerinde Edirnekapı'daki Şehitliğe gelen Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, burada şehitliği ziyarete gelen ailelerle bir süre sohbet edip bayramlarını kutladı. Şehitlikte görevli askerler İhsanoğlu'na çikolata ikram edip karanfil verdi. Askerler, İhsanoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Şehitlik Anıtı’na gelerek dua eden İhsanoğlu ardından milli şair Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Eskişehir’de kendisi için “Nerede bu toprakların çocuğu, Kahire'de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş, bu toprakların çocuğu biziz, biz'' sözlerine karşılık verdi. İhsanoğlu, “Benim babam gurbette vefat etti. Ben de gurbette doğdum. Gurbette doğmak bir nakise(kusur, ayıp) değildir. Bilakis onun çok önemli manası vardır. Gurbette doğanların çoğu vatanın kıymetini, değerini, bayrağın manasını bilir, daha hassas olurlar. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bir insanın gurbette doğması tabii bir şey. Mühim olan insanın vatanına, bayrağına sadık olmasıdır. Allah’a şükür ben bütün bu değerlere hizmet ettim. Böyle bir ailenin evladı olmaktan iftihar ediyorum” dedi.

"İFTİRALARA KIYMET VERMİYORUM"

Ekmeleddin İhsanoğlu, “Sapı, soyu belli olan bir aileden gelmiş olamanın verdiği rahatlık içerisinde bana ve aileme karşı yapılan bu iftiraların hiçbirine kıymet vermiyorum. Burası da mukaddes bir yerdir, burada siyaset yapmak istemem. Şehit aileleriyle dayanışma içerisinde olalım. Gazze’deki, Rabia meydanlarındaki sıkıntılarla meşgul olalım. Fakat kendi evlatlarımızı, şehitlerimizi ve Türk Rabiası’nı unutmayalım” dedi.

ŞEHİT ANNESİ POLİSE YAPILAN OPERASYONA TEPKİ GÖSTERDİ

Bazı şehit ailelerinin yanına giden Ekmeleddin İhsanoğlu,  bir çocuğun elini tutup ailesiyle sohbet etti.  Beyhan Yorulmaz isimli şehit annesi, İhsanoğlu’na 22 Temmuz operasyonunu hatırlatarak, “Benim evladım vatan için gitti. Bu evlatlarımız da vatan için yapmışsa bir şeyler yapmıştır. Varsa suçları adaletin önüne çıkar, hesaplarını verirler. O kelepçeler biz annelerin içini çok acıttı” diye tepkisini dile getirdi. İhsanoğlu, daha sonra buradan ayrıldı.  

(FOTOĞRAF)