BİR ANADOLU ADAMIYIM BEN

CHP ve MHP tarafından Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, akşam saatlerinde de büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen Kemer Mahallesi'ndeki iftara katıldı. Burada masaları dolaşıp vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, daha sonra iftarını yaptı.

İftar yemeğinin ardından vatandaşlara seslenen Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bugün sizinle olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Annemin annesi esasen Aydınlı buradan Rodos'a götürülmüşler. Biz hayatımızda hep hatıralarımıza köklerimize bağlı olarak büyüdük. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Bir Anadolu adamıyım ben. Gurbette yetiştim. Yurt dışında eğitimlerimi yaptım dünya liderleriyle görüştüm ama benim aklım fikrim Türkiye'de Anadolu'daydı. Beni bu topraklara hizmete etmek istedim. Bugün 5 parti tek aday üzerinde uzlaştı. Burada doğan Demokrat Parti'de bunun içerisinde 5 büyük parti bir tek insanı aday gösteriyor. Ve milletin onun etrafında kenetleniyor. Bu göreve geldiğim zaman tüm Türk milletinin başkanı olacağım bu büyük ailenin babası olacağım kendimi hizmet için feda edeceğim. Hizmet edeceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kendi özel gündemini devlete zorlamayan, uyum içerisinde büyük Atatürk'ün söylediği gibi 'yurtta sulh cihanda sulh' sözünü uygulamak için adayım. Çok mutlu olarak dönüyoruz sizlerle beraber olduk. Burada demokrasi kahramanının hatıralarını izledik. Onu tanıyanlarla birlikte olduk. Artık millet yeter söz milletindir diyor biz bir ve beraber olduğumuz sürece bu millete kimse sataşamaz. Bu devletin itibarı sıkılmış yumruk olursa yurt dışında da itibar artar. Devletinin tepesinde bu politikayı bilen birisinin olması işleri çözüme götürecektir" dedi.

TORUN MENDERES ARAYIP DESTEK VERMİŞ

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Ekmeleddin İhsanoğlu, Adnan Menderes'in doğduğu Çakırbeyli Mahallesi'ndeki gezinin ardından kendisini sevindiren bir telefon aldığını söyledi. İhsanoğlu, "Adnan Menderes'in torunu Adnan Menderes, benim dedesinin köyüne yaptığı ziyarete akrabalarından öğrendikten sonra beni telefonla aradı. Bana başarılar diledi. Şans diledi. Demokrasi kahramanı Menderes'in ailesinden onun önemli mirasını taşıyan temsilcisi olan böyle kişilerden alınan destekler, bizim ne kadar iyi yolda olduğumuzu gösteriyor.

Böyle desteğe mazhar olmak herkese nasip olmaz" dedi. Ekmeddin İhsanoğlu, iftarın ardından Aydın'dan ayrıldı.

AYDIN ()

FOTOĞRAF