İFTAR YEMEĞİNE KATILDI
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, akşam saatlerinde, Demirok Düğün Salonu'nda onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. Salona, alkışlar ve 'Cumhurbaşkanı' tezahüratlarıyla giren İhsanoğlu, ezanın okunmasının ardından iftarını açtı.
İftar öncesi ve sonrası salonda bulunan CHP, MHP ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan İhsanoğlu, burada bir de panik yaşadı. Diyarbakır'da 'Sakızcı Memo' olarak bilinen zihinsel engelli Mehmet Kızılay, salona girdikten sonra İhsanoğlu'nun olduğu masaya bağırarak gitmesi, koruma memurlarının hareketlenmesine yolaçtı. İhsanoğlu'na saldırı olabileceği endişesiyle Kızılay'ı kontrol altına alan koruma görevlileri, bunun saldırı olmadığını anlayınca ortalık sakinleşti. Ancak Kızılay, buna rağmen yüksek sesle, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı" diye seslenmesi üzerine oturduğu masadan kalkan İhsanoğlu, korumaların yanına gelerek Kızılay'ı serbest bırakmalarını istedi. Korumalar Kızılay'ı serbest bırakmak istedi, ancak bu kez de kendisi gitmek istemedi. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun elini öperek bahşiş isteyen Kızılay, parayı aldıktan sonra da, "Sayın Cumhurbaşkanım, size kimse yanlış yapamaz. Size Başbakan bile yanlış yapamaz" diye bağırması salondakiler arasında gülüşmelere yolaçtı.
VATANDAŞ, DEDAŞ'I ŞİKAYET ETTİ
Ekmeleddin İhsanoğlu ve eşi Füsun İhsanoğlu, salonda bulunan vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. İhsanoğlu, notlarının yeraldığı bir kitabını getiren eski bir öğrencisine bu kitabı imzalayarak geri hediye etti. Uzun süren hatıra fotoğrafı çekiminin ardından İhsanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve beraberindekiler dışarı çıkarak, DEDAŞ mağduru çiftçi ve sanayicilerle bir araya geldi. Çiftçiler, DEDAŞ ile yaşadıkları sorunları tek tek anlatan vatandaşlar, İhsanoğlu'ndan destek istedi.

FOTOĞRAFLI