İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sakarya Şubesi tarafından Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için toplanan yardım malzemeleri, 5 TIR'dan oluşan konvoyla yola çıktı.
İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesinin organizasyonuyla Adapazarı'ndan 3, Karasu'dan ve Kocaali İlçelerinden de 1'er tırdan oluşan yardım konvoyu Adapazarı'nda düzenlenen törenle yola çıktı. Adapazarı Yenicamii Bulvarı'nda gerçekleşen törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra çok sayıda İHH gönüllüsü ve vatandaşlar katıldı.
İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, "Sabahtan bu yana beş TIR'ı hazır ettik. Bildiğiniz üzere Suriye'de insanlar, özellikle de çocuklar açlıktan ve soğuktan ölüyorlar. Daha dün 40'a yakın insan açlıktan öldü. Biz Suriye'ye gerçekten insanlık taşıyoruz. Biz Suriye'ye bir parça da olsa ekmek götürme gayreti veriyoruz. Biz bu insanlık dramına Sakarya halkı olarak gözümüzü yummadık. Yardımlarımız inşallah bundan sonrada devam edecek. Bizler elimizde olanı paylaşmakla yükümlüyüz" diye konuştu.
Yardım konvoyu konuşmaların ardından edilen dualarla uğurlandı.