Serdar SUNAR- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, () - İNSANI Yardım Vakfı (İHH), Diyarbakır'daki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle ilk kez Suriye'de Kürtler'in yaşadığı Rojava Bölgesi'ne 27 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderdi. Yardım TIR'larının gönderilmesi sırasında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, halkların kardeşliğinin yardımlaşmayla kendini gösterdiğini belirterek, "Biz her zaman iddia ettiğimiz konu Ortadoğu'daki emperyal saldırılar karşısında sadece Türk ve Kürt ittifakı bu oyunları bozabilir diyoruz" dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de Kürtler'in bulunduğu Rojava Bölgesi'ne bağlı Kobani, Afrin ve Cezire Kantonları'na bebek maması, bebe bisküvisi, süt ve hijyen ile gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini taşıyan 27 TIR'dan oluşan yardım malzemesi gönderdi.
Diyarbakır merkez Bağlar Belediye'sine bağlı Makina İkmal Garajı'nda düzenlenen yardım törenine, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Gülden Sölmez, Osman Atalay, Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref Güler, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Rojava Komisyon üyesi Hüseyin Yılmaz ile Mazlum-Der, Diyarbakır Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
7'si Afrin, 13'ü Kobani ve 7'si Cizire Kantonu bölgesine olmak üzere 27 TIR'ın ön ve yan taraflarına Türkçe, Kürtçe ve Arapca olarak, 'Kobani Afrin ve Cizire kardeşlerimizle el ele' yazılı pankartlar asıldı.
"ORTADOĞU'DAKİ OYUNLARI TÜRK VE KÜRT İTTİFAKI BOZABİLİR"
Yardım malzemeleri için düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, çok önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, "Halkların kardeşliği yardımlaşmayla kendisini gösterir. Biz her zaman iddia ettiğimiz konu; Ortadoğu'daki emperyal saldırılar karşısında sadece Türk ve Kürt ittifakı bu oyunları bozabilir diyoruz. Ortadoğu'daki diğer milletlerin de sıhhat ve selamete ulaşabilmesi için de, bu tarihi birlikteliklerin, bu hakların verilmesi suretiyle meydana gelecek barışın ve çözümün kalıcı olması gerektiğine inanıyoruz. O nedenle bu barış sürecini de sürdüren herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Bu barış süreci ne olursa olsun, devam etmeli. Masadan asla kalkılmamalı. Taraflar mutlaka temkinli hareket etmeli. İnsanları barış ve huzura kavuşturacak şeklinde yapılacak olan planlamaya destek veriyoruz. Gördüğüm kadarıyla bu süreçte olumlu sonuçlar oluyor. Fakat barış süreci yeterli değil. Bir de geleceğin inşası gerekiyor. Bu geleceğin inşasında da mutlaka bu kardeşlik köprülerinin önemli rolü olacaktır" dedi.
TIRLARDA GÖZLEMCİ OLACAK
Yıldırım, Diyarbakır'dan yola çıkacak TIR'larda Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası, Mimarlar Odasın, Mazlum-Der, Özgür-Der, İslah-Der, İHH, Rojava Koordinasyonu ve Diyarbakır Barosu'ndan gözlemcilerin de olacağını söyledi. Suriye rejimi ve muhaliflerine de yardım çağrısında bulunduklarını ifade eden Başkan Yıldırım, sadece Rojava Bölgesi'nden olumlu yanıt aldıklarını kaydetti. Bu yardımın tarihi bir adım olduğunu savunan Yıldırım, ilk etapta bugün 27 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini ancak, 100 TIR gönderme sözü verdiklerini anlattı.
Törene katılan bazı STK temsilcileri de birer kısa konuşma yaptıktan sonra, TIR'lara yüklenen malzemeler basın mensuplarına gösterildi.

FOTOĞRAFLI