ANTALYA İnsani Yardım (İHH) Derneği, Kilis'teki İHH ofisine düzenlenen baskınla ilgili her türlü hukuk yoluna başvurulacağını ve yardımların devam edeceğini açıkladı.
Antalya İHH Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kilis İHH'ye baskın düzenleyen polis ekibinin Kilis Emniyeti'nden olmadığı belirtilerek, "Nereden olduğu belli olmayan, terörle mücadele ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları tarafından, arama kararı göstermeksizin Vakfımızın Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis ofisimize hukuksuz bir operasyon düzenlenmiştir" denildi.
'ALEYHE VE LEHE HUSUSLARIN SORUMLULUĞU'
İHH ofisinde ve aynı yerde bulunan Katar Kızılayı'na ait mekanlarda arama yapıldığı, bu sırada personelin dışarı çıkarıldığı dile getirilen açıklamada, şöyle denildi:
"İHH'ye ve Katar Kızılayı'na ait bilgisayarlara hukuksuzca el konulmuştur. Avukatlarımız tarafından yapılan itirazlara rağmen usuli işlemler gerçekleşmemiştir. Kurumumuz, bu saatten itibaren bu usulsüzlükle oluşan eklenebilecek aleyhe hususların da kaybolacak lehe hususların da sorumluluğunu iş bu emniyet amirlerine ve savcıya yüklemiştir."
HUKUK YOLU
Operasyona karşı yargı yoluna başvurulacağı belirtilen açıklamada, "Neye, kime, nereye hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyona karşı her tür hukuk yoluna başvuracağımız gibi, yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacağımızı da buradan ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi. PM(HA/BT)