İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Fatih'teki genel merkezinde Kilis bürosuna yönelik operasyonla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Basın Toplantısına İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yurtdışında olduğu için katılmadı. Açıklamayı İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Yaşar Kutluay yaptı. Kutluay operasyonu hukuksuz olarak niteleyerek, "Türkiye'de çok kirli bir operasyon yürütülüyor. Bu operasyonun hedefinde sadece İHH yok. Bütün gelişen kurumlara saldırı var. İsrail Başbakanı daha geçen hafta İHH bizim için en büyük tehdittir demişti. Bu tırla yapamadıklarını, şuan hukuksuz bir şekilde bir kişi üzerinden koca bir vakfı basarak yapıyorlar. Hiçbir şey bulamadılar. Amaç bu değil. Amaç İHH'nın El Kaide bağlantısı var diyerek İHH'yı bir terör örgütüyle irtibatlandırmak" diye konuştu.
İHH BAZILARINI RAHATSIZ EDİYOR
İHH'nın Türkiye'yle halkının bir kurumu olduğunu belirten Kutluay, "Bütün kararlar, İHH Yönetim kurulundan çıkar. Herhangi bir yapıyla, herhangi bir ilişkisi yoktur. Suriye içinde bir sürü insanla çalışıyoruz. İHH'yı birileriyle ilişkilendirmeye çalışanlar; hiçbiriniz başaramayacaksınız. Hepiniz bu iğrenç kampanyanızda boğulacaktır. Geldiğimiz noktada bütün Türkiye halkı şunu bilmelidir; Farklı grupların eline düşen basın mensuplarını kurtararak, 1100 kişiyi hapishanelerden çıkarıyor. Bütün bunlar bazı yerleri rahatsız ediyor. Türkiye'nin bir kurumun bu bölgede söz sahibi olması bazı yerleri rahatsız ediyor. Bu lejyonerler, bu İsrail kontrolündeki yapılar tamamen deşifre olacaktır" dedi.
PARALEL YAPILAR VURGUSU
Açıklamasında "Paralel yapılar" ifadesini kullanan Kutluay bu yapıların kimler olduğunu sorusuna, "Adı zaten belli. Bir süredir yaşadığımız sıkıntılar belli. Mavi Marmara sürecinde yaşadıklarımız belli. Farklı yapılar olabilir. Oraya kullanan birileri olabilir. Bu konuda Başbakanımızın açıklamaları var. Türkiye bunu en yetkili ağızlardan duymuş vaziyette. Olay kamuoyuna malum..." karşılığını verdi.
ARAMA HUKUKSUZ
İHH avukatı Uğur Yıldırım da soruşturmanın bir İHH çalışanı üzerinden yürüdüğünü belirterek, "Normal bir işçimizle ilgili kendisinin ev adresi olduğu iddiasıyla mahkemeye ilgili kişinin adresi olarak Kilis büromuz verilmek suretiyle mahkeme de yanıltılmıştır. Bu kişi kendisi İHH ofisine gelerek ilgili kişilere de teslim olmuştur. Dernekler hakkında ayrıca bir arama kararı olmadan arama yapılması mümkün değildir" dedi.