İNSAN Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, IŞİD katlamindan kurtulan, barınma, gıda ihtiyaçları olan ve salgın hastalıklarla boğuşan Ezedilere yardım çağrısı yaptı.
İHD İzmir Şubesi'nde, IŞİD saldırıları nedeniyle zor günler geçiren Ezidiler'e yardım yapılması için basın toplantısı düzenlendi. 3 Ağustos 2014 tarihinde IŞİD terör örgütünün saldırıp, işgal ettiği Şengal'de Ezidi halkının büyük bir katliama uğradığını, buradan kaçmayı başarabilenlerin ise Şengal Dağı'na sığındıklarını dile getiren İHD İzmir Yöneticisi Mine Çetinkaya, şöyle dedi:
"Bu insanlar açlık ve susuzlukla mücadele etmiş ve birçok can kaybı yaşamışlardır. Şengal Dağı'na sığınan insanların büyük kısmı Rojava'ya, bir kısmı ise Kuzey Kürdistan'a geçmeyi başarmıştır. Rojava'ya ve Kuzey Kürdistan'a göç etmek zorunda kalan Ezidiler barınma, gıda ve salgın hastalık gibi sorunlar ile karşı karşıyadır. Hemen yanı başımızda meydana gelen katliam ve devam eden insanlık dramına kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bizler İzmir'de bulunan tüm insan hakları savunucuları olarak kendi yurtlarından göç ettirilmek zorunda barıkılan Ezidi halkının ihtiyaçlarını giderebilmek adına İzmir'den Şengale dayanışma ağını kuruyoruz."
Çetinkaya, acil ihtiyaç lisetesinde yatak, battaniye, yastık, temizlik malzemesi, kadın, erkek iç çamaşırı, kadın pedi ve çocuk bezi, pijama, 1-8 yaş arası çocuk kıyafeti, kuru gıda olduğunu dile getirirek, şöyle konuştu:
"Yardım kampanyasına destek sunmak isteyen vatandaşlarımızdan özellikle kullanılmamış kıyafet, çamaşır ve battaniye konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımız listede yer alan malzemeleri, Anadolu Caddesi No: 40 Salhane- Bayraklı adresinde bulunan Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'ne ulaştırbilecek."
İHD'nin bu kampanyasına ÇHD İzmir Şubesi, KESK İzmir Şubeler Platformu, Ege 78'ler Derneği, İzmir Feminisit Kollektif, Tay-Der İzmir Şubesi, HDP İzmir İl Örgütü, İzmir Feminist Kolektif, Emek Partisi İzmir İl Örgütü, Barikat Derğisi, Özgür Hukukçular Derneği de destek veriyor.

FOTOĞRAF