İNSAN Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Şahin Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan internet düzenlemesinin insan hakkı ihlali olduğunu savundu.
İnsanların doğru haber alma ve kendini medya aracılığıyla ifade etme hakkının, en temel insan haklarından olduğunu belirten İHD Şube Başkanı Şahin Kılıç, "Yasal düzenlemeye karşı çok sayıda girişimimiz oldu ama maalesef çıkmasını engelleyemedik. İnsan hakları savucuları ve demokrasi mücadelesi açısından bunu bir kayıp olarak görüyoruz" dedi.
'ŞİDDETLE KINIYORUZ'
Hükümet yetkililerinin internete ilişkin yasal değişikliği, 'Kişinin özel haklarına müdahaleyi engellemek adına çıkarıyoruz' diye savunduğunu aktaran Kılıç, şunları kaydetti:
"Oysa biz, kişinin özel haklarına müdahale değil, hükümetin ve yöneticilerinin 11 yıldır içine girdikleri rüşvet, hırsızlık ve daha kötü skandal bilgilerin halkın kendisinin yarattığı sosyal medyada paylaşımını engellemek ve önlemek açısından bu yasayı çıkarttıklarına inanıyoruz. Türkiye zaten insan hakları karnesi zayıf bir ülkedir. Uluslararası kuruluşların yayınladığı raporlarda, mesela gazetecilerle ilgili yayınlanan raporlarda dünyadaki 180 ülke arasından 154'üncü sırada yer alıyor. Maalesef ülkemizde medya patronları siyasal iktidarlarla çok sıkı işbirliğinde olduğu için halkın doğru haber alma hakkını engelliyorlar. Ama insanlar, bilgisayar ve interneti kullanarak kendi sosyal medyasını yarattı. Bu medya dünyanın her yerinde egemenleri müthiş şekilde rahatsız ediyor. İşte bunu önlemek için her ülkede yasalar çıkarıyorlar. Ülkemizde de maalesef bu yasa çıkarıldı ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Ama hiçbir yasa halkın mücadelesi karşısında duramayacaktır. Bundan önce nasıl gerici ve antidemokratik yasalar halkın mücadelesiyle tarihin çöplüğüne gitmişse, bu internet düzenlemesi de tarihin çöplüğüne gitmeye mahkumdur. Halkların mücadelesi tüm baskı, zulüm ve işkenceye rağmen bizi bugüne taşıdı. Bundan sonra da taşıyacağına inanıyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz."