SİİRT'in Pervari İlçesi'nde odasında tüfekle vurulmuş olarak bulunan resmi kayıtlara göre 14, kemik yaşı tespitine göre 16 yaşında olan Kader Erten'in ölümüyle ilgili açılan iki soruşturma devam ederken, Siirt İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi üyeleri küçük gelin Kader'in köyünde incelemelerde bulundu.
İHD Başkanı Vetha Aydın, köydeki kadınların konuşturulmasına ise erkekler tarafından izin verilmediğini söyledi. Siirt İHD Şubesi ve Siirt Belediyesi'ne bağlı Berfin Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri, Kader Erten'in intiharına ilişkin köyde incelemelerde bulunduktan sonra basın toplantısı düzenledi. İHD Şubesi Başkanı Vetha Aydın, yaptıkları görüşmelerde Kader Erten'in ailesinin çelişkili ifadeler verdiğini belirterek, şöyle dedi:
"Kader'in ölümü hepimizin sorunudur. Bölgemizde küçük yaştaki çocukların ne yazık ki evlendirdiğini söyleyebiliriz. Dernek olarak bunları sürekli gündeme getirdik ve getirmeye çalıştık. Kader Erten'in ölümü ile ilgili araştırma yapmaktayız. Siirt Belediyesi Berfin Kadın Dayanışma Merkezi Başkanı ve Sosyolog Celile Ası ile birlikte köydeki diğer kadınlarla da konuyu görüşmek istedik. Erkekler tarafından kadınların konuşturulmasına izin verilmiyor."