Suat DENİZ/IĞDIR, () - İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın son kararnamesi ile Iğdır Valiliği'ne atanan Davut Haner, bugün kente gelerek görevine başladı. Valilik önünde törenle karşılanan Haner için bürokratlar Hükümet Konağı önünde ’Hoşgeldin’ kuyruğu oluşturdu. Vali Davut Haner, kuyruktakilerle tek tek tokalaştı.
Kayseri Vali Yardımıcısı iken, İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Iğdır Valiliğine atanan Davut Haner, bugün yeni görevine başladı. Valilik binası önünde düzenlenen karşılama törenine Vali Yardımcıları Mevlüt Özmen, Şenol Kaya, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Garnizon Komutanu Kurmay Albay Ali Kalyoncu, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdem Yılmaz, daire mudurleri ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı. Valilik girişinde çiçeklerla karşılanan Vali Davut Haner 'Hoşgeldin' kuyruğundakilerle tek tek tokalaştıktan sonra şeref defterini imzalayıp makamına geçti.
Makamında ilk açıklamasını yapan Vali Davut Haner, "Iğdır valisi olarak aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye’nin genç illerinden Iğdır’a hizmet etmek bizim için bir onurdur. Öncelikle bugüne kadar görev yapan valilerimize teşekkür ediyorum. Yolda gelirken 'Iğdır için nasıl tanımlayayım' diye düşündüm. Iğdır Türkiye’nin, dünyanın doğusuna uzattığı bir dostluk eli. Hepimizin Iğdır’a ve ülkemize karşı bir borcu var. Kamu düzeni kavmi hakimiyetini tesis zemininde ilimizin sorunları ile ilgineceğiz. İnsanımıza hizmet edeceğiz. Bizi bu göreve layık görenlerin bizden beklentisi budur. Onlara, ülkemize ve insanlarımıza karşı Allah bizi mahcup etmesin. Hep birlikte Iğdır’a hizmet edeceğiz. Iğdırlılar hizmetin en iyisine layıktır. Basınımızda bizim bu gönül ve el birliğimize katkıda bulunur inşallah" dedi.

SD(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)