Suat DENİZ/IĞDIR, () - IĞDIR Belediye Başkanlığı'nı 547 oyla BDP'li rakibi Murat Yikit'e kaptıran MHP'nin Belediye Başkan adayı Gündüz Güneş, merkez ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.
MHP ilçe seçim bürosu önünde toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişilik grupla, 'Iğdır ovası bozkurtların yuvası', 'Iğdır Türktür Türk kalacak', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz' sloganları eşliğinde Adliye Sarayı'na giden MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, İl Başkanı Ekrem Demirtekin ve Belediye Başkan adayı Gündüz Güneş, seçimlere hile karıştığı iddiasıyla merkez ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçelerini verdiler. Seçim Kurulu Başkanlığı'nın dilekçeye 48 saat içerisinde cevap vereceği belirtildi.
Adliye Sarayı'ndan çıkan Milletvekili Sinan Oğan, İl Başkanı Ekrem Demirtekin, Belediye Başkan adayı Gündüz Güneş ve yüzlerce partili yeniden seçim bürosu önüne gelerek bir açıklama yaptılar. Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, "Seçimde silah altında olan ve ölmüş fakat nüfustan düşürülmeyenlere oy kullanıldığını tespit ettik. Ayrıca oy pusulasında MHP'nin amblemi olan üç hilalin üzerine mühürü basarak oy kullanıldığını bunu da sandık başkanının iptal ettiğini tespit ettik. Bununla beraber köylerde oturan ve gelipte Iğdır’da sandık başında oy kullananlar vardı. Köyden gelenler belediye başkanına kullanamaz. Sadece il genel meclisine kullanabilirler. Bunların belediyeye kullandığı yönünde duyumlar aldık. Bu konuları içeren dilekçeyi ilçe seçim kuruluna teslim ettik. İl seçim kurulu itirazımızı redderse ilçe seçim kuruluna başvuracağız. Orası da kabul etmezse Ankara Yüksek Seçim Kurulu'na şikayette bulunacağız. İtiraz dilekçemizde belediye meclis üyeliğine ait sandıkların yeniden sayılması ya da yasal unsurlar yönünden gerekirse seçimin yeniden yapılmasını istedik" dedi.
Avrupalıların eskiden birbirileriyle sürekli kavga ettiklerini ama sonradan birleşerek Avrupa Birliğini kurduklarını sözlerine ekleyen Güneş, "Ama bize diyorlar ki 'siz bölünün ve parçalanın'. Amerika’nın, Fıransa’nın ve İsrail’in oyununa gelmeyeceğiz. Dışarılardan birileri kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyor. Bu memlekette Ermenisi, Musavisi ve Yahudisi yaşıyor. Ama yüzyıllardır kardeşce bir arada yaşıyor. Kürtlerle kız almışız, kız vermişiz. Kirve olmuşuz. Oyuna gelmeyelim" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık olaysiz bir şekilde dağılırken MHP ile birlikte seçimlere CHP ve DP'nin de ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi verdikleri bildirildi.

SD(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)