MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla gösteri ve yürüyüş yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan bir grup, adliyede ifade verdi. Daha sonra basın açıklaması yapan gruptakiler, "Bugün olsa yine gider eylem yaparız" dedi.
Datça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrılanlar adliye girişinde, üzerinde Gezi olayları sürecinde hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının da yer aldığı 'Adalet istiyoruz' yazılı pankart önünde basın açıklaması yaptı. Adliye önünde toplanan grup adına ressam İbrahim Çiftçioğlu basın açıklaması yaptı. Çiftçioğlu, “Soruşturmalar, demokrasinin gereği olan muhalefet hakkının dikkate alınmadığını ortaya koyuyor. Soruşturma açılması gerekenler, barışçı gösteri yapanlar değil, yaşanan süreçte gençleri öldürenler. Genç yaşta canlarını kaybedenlerin yanında bizlere soruşturma açılması nedir ki? Bizler bu acıyı kalbimizde hissediyoruz, insan olanların da bu acıyı hissedeceklerini düşünüyoruz” diye konuştu.
BARIŞÇIL SLOGANLAR ATILDI
Daha sonra adliyede ifade verip dışarıya çıkanlardan ev kadını 58 yaşındaki Pakize Ergin, Cumhuriyet Savcılığı’na, dört ayrı tebligat nedeniyle ifade vermeye geldiğini belirtti. Ergin, “Bana ulaşan dört tebligat vardı, içerde karşıma sekiz tebligat çıktı, daha da çıkabileceği belirtildi” dedi. Savcının elindeki fotoğraf ve CD görüntülerini gösterip, bu eylemlere katılıp katılmadığının kendisine sorulduğunu ifade eden Ergin, "Bu eylemlere katılıp, bu sloganları attınız mı?, diye sordular. Eylemlere katıldığımı ve sloganları attığımı söyledim. Bugün olsa yine gideriz dedim. Çünkü ben barışçıl sloganlar attım. Bir anneyim ve bir insan olarak bu ülkede olup bitenler karşısında tarafsız kalamayacağımı söyledim. İnsan olarak Anayasa'nın bana verdiği vatandaşlık hakkımı kullanarak yaşananları protesto ettiğimi hatırlattım” diye konuştu.
Bu arada, Cumhuriyet Savcılığı tarafından Datça’da, 300’e yakın soruşturma dosyasın hazırlandığı ve ifadeye çağrılacak kişilerin sayısında artış olabileceği öğrenildi.