İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL, () FESHANE'de düzenlenen "Ordu Günleri" etkinliğine katılan Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Hiçbir zaman siyaseti hayatın üstünde ve önünde görmedik, görmemeye de devam edeceğiz" dedi.

Ordu Dernekler Federasyonu öncülüğünde düzenlenen "Ordu Günleri", Feshane'de başladı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Ordu Günleri'ne, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran katıldı. Tören öncesi, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçileri anmak için saygı duruşu yapıldı.

"SİYASETİ HAYATIN ÜSTÜNDE VE ÖNÜNDE GÖRMEDİK"
Geçen yıl AK Parti'den istifa eden eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, birleştiren siyaseti Ordu'da yürütmeye devam edeceklerini söyledi. Şahin, "Hiçbir zaman siyaseti hayatın üstünde ve önünde görmedik, görmemeye de devam edeceğiz. Siyaset hayatın hizmetkârı olmak durumundadır. Siyaset, hayatı daha güzel kılmak için, daha iyi yapmak için, insanları mutlu etmek, şehirleri ve ülkeyi kalkındırmak için proje üreten bir yapıdan ibarettir. Hiçbir zaman ayrıştıran bir siyasetin sahibi olmadık, yine olmayacağız. Hep birleştiren siyaseti, ülkede de, Ordu'da da yürütmeye ve yaşamaya birlikte devam edeceğiz" dedi.

"SİYASETİ HAYATIN ÖNÜNE GEÇİRMEYE DEVAM EDERSEK..."
Siyasetin hayatın önüne geçmemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
"Artık gündem normal olmaktan çıkmaya başladı. Ağırlaşan bir gündemi, hatta biraz da kokusu rahatsız etmeye başlayan bir gündemi her gün yaşamaktayız, yaşıyoruz. Siyaseti hayatın önüne geçirmeye devam edersek, bu sıkıntılı gündemi yaşamaya maalesef devam etmek durumunda kalırız. Yönetimimizi toplumun, ülkenin hizmetinde değil de, onun önünde, merkezinde kabul etmeye devam edersek, yine bu gündem sıkışması ve kokuşması devam eder, diye endişe ediyorum. Kendi kaderimizi, kendi çıkarımızı, milletin kaderinin ve menfaatinin önüne, ülkenin kaderinin ve menfaatinin önüne almaya, o yanlışlığı yapmaya devam edersek, yine bu gündem sıkışması devam eder diye endişe ediyorum. Endişenin ötesinde, o gerçeği maalesef ifade etmek durumundayım."

"ÖZGÜRLÜĞÜ KORUMAYAN BİR GÜVENLİK, BOŞ MEŞALEDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"
"Bizim için ülke değeri, millet değeri, bayrak değeri, vatan değeri, aile değeri, dostluk değeri, sevgi değeri temel değerlerdir" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Sonradan kazandığımız ORDEF üyeliği gibi, partisinin üyeliği veya milletvekilliği gibi gelip geçici değerler hiçbir zaman herkes için temel, asli, olmazsa olmaz, hayat boyu, hatta öbür hayatında gereği olan değerlerin önüne geçmez, geçemez, geçmemelidir. Adalet, hukuk herkes için; iktidarın da, muhalefetin de, tarihin de, bugünün de, istikbalin de olmazsa olmaz değeridir. Özgürlük, herkes için olmazsa olmaz bir değerdir. Ama güvenlik de herkes için; fert için, toplum için olmazsa olmaz değerlerdir. Özgürlük ile güvenlik dengesini sağlamak, bizim uygulayıcılar olarak ve vatandaş olarak beklediğimiz ve hassasiyet gösterdiğimiz en önemli hususlardan birisidir. Özgürlüğü korumayan bir güvenlik, bir boş meşaleden başka bir şey değildir."

"BUNLARDAN DERS ALACAĞIZ"
Açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Soma'daki maden faciasına değinerek, "Acılı günlerden geldik. Kısa bir süre evvel, bugün de yasını ve matemini tuttuğumuz Soma'daki acı ve elim kazadan sonra, bugünlerde yine birliğimizi ve beraberliğimizi yaşıyoruz. Acıları paylaştık, milletçe, 77 milyon... 301 vatan evladını, işçi şehit kardeşlerimizi kara toprağın bağrına uğurladık. Acısı halen yüreğimizde ve bu acı hiçbir zaman unutulmayacak. Bunlardan ders alacağız. Fakat böylesine önemli günlerde hissettiğimiz çok önemli bir değer, birlikte olma ve acıları paylaşma noktasında önemli bir birlikteliği de yaşadık. Bugün o acıların hâlâ paylaşılmaya devam edildiği günlerdeyiz ve milli hasletlerimizden birini doyasıya hissediyoruz, yaşıyoruz" dedi.

"ORAYA KARŞI ÖZEL BİR MANEVİ HİSSİYAT İÇERİSİNDEYİM"
Ordulu olan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, Ordu'nun hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Hazinedar, "Orada büyüdüm. Benim örfüm, geleneklerim, inancım, kültürüm orada oluştu. Oraya karşı özel bir manevi hissiyat içerisindeyim. Burada değerlerimizi, kültürümüzü çocuklarımızı da aktarmak -belki bizim gibi onlar memleketlerinde büyümediler- biz o değerleri kendi çocuklarımızla, farklı değerlerle onları buluşturmanın mücadelesini veriyoruz" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Ordu Günleri'nin açılışı yapıldı. Etkinlikler pazar gününe kadar devam edecek.

İT (MK) (FOTOĞRAF)