ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde 3 gün devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalanların yardımına gece- gündüz demeden ulaşmaya çalışarak her türlü yardımı veren İdil Kaymakamı Ali Karakaya, büyük takdir topladı.
İdil Kaymakamı Ali Karakaya, 4 gece boyunca evine gitmedi. İki gece kapalı olan Cizre-Nusaybin İpek Yolu'nda mahsur kalanlara gıda ve yakıt yetiştirmeye çalışan Kaymakam Karakaya, kar yağışının devam ettiği 3 gece boyunca, bu yol üzerinde bulunan Köyceğiz Jandarma Karakolu'ndaki askerler ve mahsur kalanlarla birlikte oldu. Yollardaki çalışmaları denetleyen Karakaya, diğer günlerde ilçe merkezi çıkışında bulunan yakıt istasyonunda sabahladı. Yollarda mahsur kalanların yardımına koşan Kaymakam Karakaya, ilçede bulunan bir öğrenci yurdunu mahsur kalanlara tahsis etti. Burada kalanların yemek ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan Kaymakam Karakaya, krizi masa başında değil yerinde görerek yöneterek, sorunlara anında çözüm üretti.
KÖYLERE GIDA VE YAKIT YETİŞTİRDİ
İlçeye bağlı bazı köylerde yakıt ve gıda ihtiyacı olduğunu duyan Karakaya, traktörler kiralayarak ihtiyacı olanlara gıda ve yakıt gönderdi. Kar yağışı ile bir savaş veren Kaymakam Karakaya, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan yardım alarak güvenlik kuvvetlerinin zırhlı araçlarını da yardım için seferber etti.
MAHSUR KALAN BİN 500 KİŞİYE YAŞAM MALZEMESİ
İpek Yolu'nda mahsur kalan 1500 kişiye gıda, yakıt ve yaşam malzemesi yetiştiren Kaymakam Karakaya, ilçede açtığı pansiyonda ise 500 kişinin yolların kapalı olduğu 3 günde barınmasını sağladı.
Çalışmalar hakkında bilgi almak için ancak telefonla ulaşılabilen Kaymakam Ali Karakaya, halen köy yollarında çalışma yaptıklarını, köy yollarının yüzde 80'ninin ise ulaşıma açıldığını dile getirerek, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.