İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, Arnavutluk İçişleri Bakanı Saimir Tahiri ile görüştükten sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, "Kocaeli Gölcük'te bir annenin bebeğini ölüme terk etmesini de değerlendiren Güler, olayın bir aile dramı olduğunu söyleyerek, "Bunun statü olarak değerlendirilebilecek bir boyutu yoktur. Hem annenin statüsü hem de babanın statüsü bizim için önemli değil. Annelik ve babalık statüsü bizzat değerlendirilmesi gereken konudur" diye konuştu.
"KENDİSİ GELİP TESLİM OLMUŞ DEĞİLDİR"
Erhan Tuncel’in tutuklanması ile ilgili olarak, Güler, "Mahkeme söyleyeceğini söylemiştir. Mahkeme de yakalama kararını vermiştir. Yakalama kararı gereğince polis gerekli takipleri yapmıştır. Araştırmasını sürdürmüştür. Muhtemel gideceği yerlerle ilgili teknik takipler yapılmıştır. Üç yerle ilgili arkadaşlarımızın tespitleri oldu. Birinde de yakalandı. Hakkındaki kararı mahkeme verecek. Kendisi gelip teslim olmuş değildir" dedi.
GÜLSUYU VE GAZİ MAHALLESİ’NDEKİ ARAMALAR
Güler, "Gülsuyu ve Gazi Mahallesi'nde yasa dışı bir terör örgütünün belli yerlere silahlarını ve patlayıcı maddelerini gömdüğü yolunda bir ihbar geldi. İhbar ciddi bulundu ve bir arama yapıldı. Şu ana kadar elde edilen bir tespit yok" diye konuştu.
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu olduğunu belirten Güler, "Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın bağlı kuruluşudur. İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak diye bir husus yoktur zaten bağlıdır. Ancak jandarma ile ilgili atama, sicil, disiplin gibi konularda mülki idare amirlerinin yetkilerini arttıracak bir çalışmayı şu anda yapmaktayız" dedi.
"BU BİR AİLE DRAMIDIR"
Kocaeli Gölcük'te bir annenin bebeğini ölüme terk etmesini de değerlendiren Güler, olayın bir aile dramı olduğunu söyleyerek, "Bunun statü olarak değerlendirilebilecek bir boyutu yoktur. Hem annenin statüsü hem de babanın statüsü bizim için önemli değil. Annelik ve babalık statüsü bizzat değerlendirilmesi gereken konudur. Ancak yapılan araştırmalarda kendisini evli olamadığı bir polis memuru ile evlenmek üzere bir ilişkiye girdiği, bir çocuğu olduğu resmi bir evlilik bağının olmadığı tespit edilmiştir. Olay bir aile faciası olarak değerlendirilebilir. Psikolojik durumunu yeterli olmayışını bir tahmin olarak söylüyorum. Normal olarak hiçbir annenin böyle bir hatayı işleyebileceğini düşünmüyorum. Bir aile dramıdır aynı zamanda. İnsanlık dışı bir olaydır" diye konuştu.
(HT)