BAKAN ALA: "CHP, 37 İLDE BARAJIN ALTINDA KALDI”
Yalova’da bulunan ve Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen yemeğe katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum’un 30 Mart seçimlerinde CHP’ye büyük bir ders verdiğini söyledi.
Bakan Ala, gündüz programının ardından Yalova’daki Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Erzurumlularla bir araya gelen Bakan Ala, “Şimdi 30 Mart’ta milletimiz belediye başkanlığı seçimleri dikkate alındığında 81 ilden 37 ilde Cumhuriyet Halk Partisi’ni barajın, yüzde 10’un altında bıraktı. Erzurum da bunun liderliğini yaptı. Erzurum da kendine yakışanı yaptı. Hedeflerimize ‘evet’, hedeflerimize, değerlerimize saldıranlara ‘hayır’ dedi ve sandıkta unutulmayacak bir imzayla milletin önüne koydu sandığı” dedi.
Bakan Ala, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Biz 2002’den beri yaptıklarımıza gerçekten bu son yıllarda neredeyse taçlandırır şekilde çok önemlilerini ekledik. Bakınız Türkiye’nin çok temel problemleri var. İşte terörle, etnik milliyetçilikle, ırkçılıkla ne kadar zamandır uğraşıyor, çok ağır bedeller ödedik. İşte Türkiye bütün önüne konulan engeli aştıkça kendi meselelerine vaziyet edebilir duruma geldi. Dedik ki bu bizim meselemiz. Kimler var bunun arkasında? Şu dış odak var, bu iç odak var, bu bilmemne var. Var ama çözecek olan kim? O problemlerin arkasında olanlar, peki problemlerimizi çözecekler mi? Çözmezler. O zaman bu problemler bizimdir, onlara rağmen biz çözeceğiz dedik.”
BİZİM DUYGUDAŞLIĞIMIZDAN NE KADAR UZAKLAŞMIŞLAR
Bazı köşe yazarlarının ‘Somali’ye değil Soma’ya bak’ yönündeki eleştirilere de değinen Bakan Ala, “Birkaç tane köşe yazarı geçenlerde ‘Efendim bırak Somali’yi başka yerlere bak’ diyor. Allah rahmet eylesin, son zamanlarda tabi 301 şehidimizi verdik orada. Bunların hepsinin acısını paylaşıyoruz, Allah onları rahmet etsin fakat bizim duygudaşlığımızdan ne kadar uzaklaşmışlar, ne kadar bizi anlamıyorlar, ne kadar yabancılaşmışlar. Ufukları, vicdanları ne kadar daralmış. Kardeşim, Türkiye’nin problemlerine ilişkin vizyonu olmayan, Türkiye’nin eskiden Osmanlıdaki kültürel coğrafyasına hemdert olmayan insanların biz memleketin içinde de bir problemi çözemeyeceğini yakınen biliyoruz. Sen oralardan bihaber olarak hangi problemini çözeceksin Türkiye’nin. Biz özgürlük diyoruz, din ve vicdan özgürlüğü diyoruz sen olmaz diyorsun. Eskiden o yasakların hep arkasında durdun, o yasakları millete dayatanlarla ittifak kurdun, sonra da ne proje olursa olsun onun karşısında durdun. Peki sen neyi çözeceksin?” diye konuştu.

Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, ()

SG (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)