ERGENEKON Davası kapsamında tutuklanan ve 5 yıl 2 ay sonra tahliye olan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in dün vefat eden 83 yaşındaki annesi Hüsne Şahin, son yolculuğuna uğurlandı.
Tokat'ta kalp yetmezliği rahatsızlığıyla 15 günden bu yana tedavi gördüğü Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde dün kurtarılamayan  3 çocuk annesi Hüsne Şahin'in cenazesi, ambulansla Reşadiye ilçesine bağlı Çakırlı köyündeki camiye getirildi. Cenaze öğle namazının ardından cenaze köy girişinde bulunan mezarlığa götürüldü. İbrahim Şahin yakınlarıyla birlikte annesinin tabutunu cenaze aracından alarak musalla taşına taşıdı. Burada cenazeye katılanlara teşekkür eden İbrahim Şahin'in avukatı Yusuf Erikel, şöyle dedi:
"İbrahim Şahin'in Ergenokon Davası'nda beraber aynı koğuşta yargılanmış bir kardeşinizim. İstanbul'dan buraya cenaze için geldim. Bir kere bu anne bu memleket, insanlık, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü için canını dişine takarak çalışmış benim tabirimle bu görevin Hazreti Hamza'sı olan gerçekten mümin bir insanı dünyaya getirmiş, onu büyütmüş, onun üstünde emeği geçmiştir."
YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİ
Yapılan konuşma ardından kılınan namaz ardından cenaze mezarlığa götürüldü. Burada ayakta güçlükle durabilen İbrahim Şahin, annesinin mezarına toprak attı. Bu sırada aniden başlayan yağmur sonrası cenazeye katılanlar mezarlıkta bulunan kulübeye sığınırken Şahin ise, annesinin toprağa verilişini mezarlık kenarına oturarak izledi. Cenazesinin ardından İbrahim Şahin ve yakınları yağmur altında taziyeleri kabul etti.

MT(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)