Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken İBDA-C lideri 'Salih Mirzabeyoğlu' olarak da bilinen Salih İzzet Erdiş'in özgür kalmasını isteyen bir grup, cezaevinin önünde kamp kurdu. Gaye Fikir Platformu Başkanı Fatma Parmaksız, Salih İzzet Erdiş ile ilgili hukuki sürecin özgürlüğü lehinde sonuçlanmasını istediklerini söyledi.
Geçen yıl Ramazan ayında Kuruçay mevkiinde bulunan Bolu F Tipi Cezaevi önüne kamp kuranlar, bu Ramazan ayında da Salih İzzet Erdiş'in özgür kalması için kamp kurdu. Farklı kentlerden gelerek cezaevi önünde toplanan yaklaşık 40 kişi cezaevine giden yol üzerindeki demir parmaklıkların üzerine Salih İzzet Erdiş'in fotoğrafları ile pankartlar taktı. Erdiş'in özgür kalmasını isteyenler Ramazan ayı boyunca cezaevinin önünde çadırda kalacak.
'Özgürlük kampı'nın Erdiş ile ilgili hukuki sürece destek vermek amacıyla yapıldığını belirten Gaye Fikir Platformu Başkanı Fatma Parmaksız, "Devam eden sürecin Salih Mirzabeyoğlu'nun özgürlüğü lehinde bir an önce sonuçlanması için yetkililerin ivedilikle gerekenleri yapma sorumluluklarını bir kez daha hatırlatıyoruz. Bizler burada Mirzabeyoğlu'nun özgürlüğünü karşılamak üzere bulunuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI