İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan yazılı açıklamada yarın toplu ulaşımdaki bazı seferlerin yapılmayacağı duyuruldu. "Kamuoyuna duyuru" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi.
"İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs 2014 günü Toplu Ulaşım ile ilgili aldığı kararlar aşağıdaki gibidir. Kamuoyuna duyurulur.
- 1 Mayıs 2014 günü 06.00'dan itibaren İstanbul Metrosu Yenikapı-Şişhane-Taksim ve Levent- Taksim arasında yolcu taşıması yapılmayacak. Taksim-Kabataş Füniküler seferleri de belirtilen saatten itibaren yapılmayacak.
- Metro seferleri sadece Levent-Hacıosman arasında sefer yapacak.
- Metrobüs seferleri 06.00'dan itibaren Anadolu yakasından, Avrupa yakasına seferler yapılmayacak. Metrobüs hattında Avrupa Yakasında ise Beylikdüzü-Topkapı aktarma istasyonu arasında seferler yapılacak.
- Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay Topkapı istasyonuna kadar sefer yapacak. Topkapı-Kabataş arası sefer yapılmayacak.
- Kadıköy-Kartal metro hattı 1 Mayıs günü normal seferlerine devam edecek.
- Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında hafif metro seferleri normal devam edecek.
- 300 İETT aracı Anadolu ve Avrupa yakasında istenilen her noktadan geliş ve gidiş ücretsiz sağlamak üzere tahsis edildi.
-Asayiş Harekat Merkezi'nden sorumlu Vali Yardımcısının talimatları doğrultusunda seferler normale dönecek. "