İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () – SAMSUN Devlet Opera ve Balesi, Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalanlara konser verdi.
Samsun Devlet Opera ve Balesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında verdiği konserlere bir yenisini ekledi. Canik İlçesi’ndeki Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalanlara verilen konserde solist sanatçılar, Orhan Öner Özcan’ın orkestra şefliğinde merkezde kalanlara unutamayacakları bir gün yaşattı. Konserde kısa bir süre orkestra şefliği yapan 77 yaşındaki Şennur Aydın, "4 yıldır buradayım ve çok memnunum. Buraya gelen koroyu yönetmek çok güzel bir duyguydu. Sanki biliyormuşum gibi yaptım. Kolaymış. Salla değneği gitsin. Opera bir daha gelirlerse yine yönetirim. Hem bu sefer 2 elimle, 2 değnekle yaparım" dedi. Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri, konserin ardından opera sanatçılarına alkışlarıyla teşekkür etti.
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bazı konserler gerçekleştirdiklerini belirten Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Orhan Öner Özcan ise, "Şanlı Karadeniz isimli bu proje Opera Müdürümüz Volkan Ersoy öncülüğünde başladı. Proje kapsamında huzurevlerinde, Çocuk Esirgeme Kurumlarında ve köylerde konserler veriyoruz. Amacımız Devlet Opera ve Balesi’ni, klasik müziği ve kendi müziğimizi klasik müzik eşliğinde halkımıza, yaşlılarımıza, çocuklarımıza, köylülerimize tanıtmak. Projenin kapsadığı eserler genelde bilinen türkülerimiz. Bu parçaları klasik müzik eşliğinde dinlemek, insanlara çok enteresan geliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI