YOZGAT Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Huzurevi'nde barınan yaşlılar, örgü, ahşap boyama, kolye, kilim, yün oyuncak, süs eşyaları, anahtarlık gibi ürünler hazırlayıyp boş zamanlarını değerlendirirken, üretmenin verdiği mutluluk ve huzuru yaşıyor.
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, huzurevi sakinlerinin kurulan atölyelerde hazırladıkları ürünleri inceleyip, üretici yaşlılarla sohbet ederken, sorun ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Huzurevi sakinlerinin el işi örgü, ahşap boyama, kolye, kilim, yün oyuncak, süs eşyaları, anahtarlık gibi ürünler yaparak, boş zamanlarını değerlendirdiklerini belirten Vali Yazıcı, yaşamın gerçeği arasında doğum ve ölüm olduğu kadar yaşlılığın da bulunduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, "İnsanlar doğar, büyür, yaşlanır ve ahirete intikal eder. Şart ve koşullar bazı insanların burada kalmasını lazım getiriyor. Tabii devletin görevi kişi yaşadığı sürece vatandaşını huzurlu yaşatmaktır. Onu mutlu kılmaktır. Bu noktada burası da devletimizin bir imkanı. Bizlerin devlet olarak elimizi ihtiyaç hisseden herkese uzatmamız gerekir."
Vali Yazıcı, huzurevi sakinlerinin rahat edebilmeleri konusunda isteklerin karşılanmaya çalışıldığını kaydederek, gelen talepler doğrultusunda huzurevinin bahçesine 1 çeşme ile birlikte 2 kamelya yaptıracaklarını, belediye tarafından da yolun iyileştirileceğini ekledi.

HG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)