AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Aydın’ın Karacasu İlçesi’nde hayırseverler tarafından yaptırılan üç okulun açılış törenine katıldı. Çelik, “Aydın’da 3T’yi parlatmalıyız. Tarım, turizm ve ticareti parlatırsak Aydın’ın istikbali parlak olacaktır” dedi. Pideleriyle ünlü Karacasu’da ustalar tarafından özel olarak yapılan 6.5 metre uzunluğundaki pideden Çelik’e de ikram edildi.
Karacasu İlçesi’nde Mustafa Şevki Kavurmacı, Kemal İpbaş ve Osman İpbaş tarafından yaptırılan 20 derslikli Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu, 6 derslikli İmam Karacasu İmam Hatip Ortaokulu ile 18 derslikli Kırçiçeği Anadolu Lisesi’nin açılışı için tören düzenlendi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in yanı sıra, AK Parti Aydın milletvekilleri Gültekin Kılınç, Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, çevre ilçe kaymakamları ve belediye başkanları katıldı.
HAYIRSEVERE SÜRPRİZ
Hayırsever Mustafa Şevki Kavurmacı doğup büyüdüğü ilçeye bir okul kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Diğer hayırsever Kemal İpbaş ise eğitime verilen hizmetin kutsal olduğuna değinerek ilçeye bir de fen lisesi yaptırmak istediğini kaydetti. Okulun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Çelik, Kavurmacı ve beraberindekilerle okulu gezdi. Bir derslikte, ilkokul arkadaşları sıralarda oturup Mustafa Şevki Kavurmacı’yı karşıladı ve sürpriz yaptı. Kavurmacı duygulu anlar yaşadı.
VALİ TEŞEKKÜR ETTİ
Karacasu’ya toplam 7 milyon TL harcanarak yaptırılan üç okulu kazandıran hayırseverlere teşekkür eden Vali Erol Ayyıldız, “Devletin yükünü alarak bu eserleri Aydın ve Karacasu’ya kazandıran hayırsever büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, hayırseverlerin bu davranışlarıyla Türkiye’ye örnek olduklarını dile getirdi. Gelecekte hatırlanmak isteyen kişilerden gerilerinde eserler bırakmalarını isteyen Çelik, “6.5 yıla yakın Milli Eğitim Bakanlığı yaptığım dönemde iş dünyasından eğitime 2.5 milyar TL destek sağladık. Biz göreve geldiğimizde milli eğitimin gelen bütçeden payı 10 milyar TL iken bugün bu rakam 60 milyar TL’ye ulaştı. Aydın’da 3T’yi parlatmalıyız. Tarım, turizm ve ticareti parlatırsak Aydın’ın istikbali parlak olacaktır” diye konuştu.
TONY BLAİR ÖRNEĞİ
İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in göreve geldiğinde ilk üç önceliği sorusuna “Eğitim” cevabını verdiğini anımsatan Çelik, “İngiltere gibi eğitim sorunlarını aşmış bir ülkenin Başbakanı eğitime bu kadar büyük önem veriyorsa, biz ilk dokuz önceliğimizi eğitim olarak belirlemeliyiz. Biz iktidara geldiğimizde bu konuya büyük önem verdik ve eğitim konusunda çok önemli projelere imza attık” dedi.
HERKES KENETLENMELİ
Marmaray projesiyle Türkiye’nin iki yakasını biraraya getirdiklerini kaydeden Çelik, “Türkiye iki yakasını bir araya getiremeyen bir ülkeyken Marmaray ile iki kıtanın yakasını hem de denizin altından bir araya getiren bir ülke oldu. Türkiye olarak farklılıkları ve ayrıştırmacılıkları bir tarafa bırakarak bir noktada kenetlenmeliyiz. Başı açık da başı kapalı da başımızın tacıdır. Birbirimize sarılırsak hem düşmanlarımız hasetlerinden çatlayacak hem de geleceğimiz çok parlak olacaktır” dedi.
ÇELİK, “ADNAN MENDERES GÖNÜLLERDEDİR”
Konuşmasında, Aydınlı merhum Başbakan Adnan Menderes’in de gönüllerde olduğunu söyleyen Çelik, “Bir insan hem önemli hem de değerli olmaz ama bugün Adnan Menderes gönüllerdedir. Neden gönüllerdedir, çünkü Menderes hem önemli hem de değerlidir de ondan. Bu ülkeden çok başbakanlar gelip geçmiştir, hepsi de önemlidir. Turgut Özal da hem değerli hem de önemlidir” diye konuştu.
6.5 METRELİK PİDE
Pidesiyle ünlü Karacasu’daki ustalar tarafından 180 yumurta, 8 kilogram un ve 7 kilogram kaşar peyniri kullanılarak özel olarak hazırlanan 6.5 metre uzunluğundaki pide, bir kamyonetin kasasında tören alanına getirildi. Parçalanan özel pide AK Parti’li Çelik ve törene katılanlara ikram edildi. Çelik, törenin ardından ilçeden ayrıldı.

MG,CU (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)