ÇANAKKALE'den kısa dönem asker olan eşi Emre Aydın'ın yemin törenine katılmak için ailesiyle birlikte İstanbul'a giderken trafik kazasında yaşamını yitiren hemşire 25 yaşındaki Hülya Akın Aydın, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.
Hülya Akın Aydın'ın cenazesi, bugün öğlen, Çanakkale Devlet Hastanesi morgundan alınarak Mecidiye Camisi’ne getirildi. İstanbul'da kısa dönem askerlik yapan Emre Aydın, iki yıl önce evlendiği eşinin musalla taşına konan tabutunun yanından bir an olsun ayrılmadı. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, 116'ncı Jandarma Eğitim Alayı Komutanı Jandarma Albay Timuçin Alper, Hava Radar Mevzi Komutanı Albay Hakan Cirit, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Hakan Başakçı başta olmak üzere çok sayıda rütbeli subay ve er katıldıkları cenaze töreninde Emre Aydın'a başsağlığı diledi. Emre Aydın’ın, eşinin son yolculuğunda tabutuna sarılması yürekleri dağlarken, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Hülya Akın Aydın'ın annesi Süheyla Akın da taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına boğuldu.
CENAZE NAMAZINI ENİŞTESİ KILDIRDI
Hülya Akın Aydın için kılınan cenaze namazında çok sayıda asker de saf tuttu. Cenaze namazını, Lapseki Gazi Süleyman Paşa Camii emekli imamı, Hülya Akın Aydın'ın eniştesi Osman Yılmaz kıldırdı. Emekli imam Yılmaz, elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren yeğeni için helallik istedi. Ardından da cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazının ardından tabut omuzlara alınarak cami kapısındaki cenaze aracına taşındı.Emre Aydın, omuz verdiği eşinin tabutunu musalla taşından cenaze aracına kadar hiç bırakmadı, metanetini korumaya çalıştı Hülya Akın Aydın'ın cenazesi, Yeni Şehir Mezarlığı’na götürülüp, toprağa verildi.
Dün (Cuma) sabaha karşı saat 04.30 sıralarında Malkara-Tekirdağ karayolu Alaybey Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, 32 yaşındaki Murat Acar yönetimindeki 17 FC 550 plakalı hafif ticari araç, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yoldan çıkarak takla atmış, kazada, Çanakkale'nin Lapseki Devlet Hastanesi'nde hemşire olan Hülya Akın Aydın olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kazada, Sürücü Murat Acar ile Hülya Akın Aydın'ın annesi Süheyla Akın (56), babası Osman Akın (57) ve Berra Acar (7) ise yaralanmıştı.