YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'nde evli ve 2'si kız, 4 çocuk sahibi 76 yaşındaki Osman Bölükbaşı, 1960 yılında başladığı Hukuk Fakültesi'ni 2014 yılında tamamlayıp, avukatlığa başladı. Bugüne kadar birçok mesleği yaptığını belirten Bölükbaşı, oğlu ile aynı fakülteyi de okudu.
Ankara Hukuk Fakültesi'ne 1960'da girip, 54 yıl sonra bitirerek avukat olduğunu belirten Osman Bölükbaşı, önce öğretmenlik mesleğine adım attığını söyledi. Bölükbaşı, öğretmen olduğu dönemlerde, girdiği üniversite sınavlarını kazandığını belirterek, şöyle dedi:
"Ankara Hukuk Fakültesi'ne girdim. Kardeşlerim ölünce öğretmenlikten ayrıldım, hem de fakülteye ara verdim. Uzun süre ailemle birlikte yaşayıp, otobüsçülük yaptım. Tekrar öğretmenliğe başvurdum, kabul edildi ve tayinim Ankara'ya çıktı. Okuttuğum çocuklarım savcı, doktor ve eczacı olurken birinin de dershanesi var."
OĞLU İLE AYNI FAKÜLTEYİ OKUDU
Osman Bölükbaşı, Ankara'da öğretmenlik yaptığında fakülte ile ilişkilerini sürdürdüğünü, çıkan aflardan yararlanıp, tekrar okula döndüğünü vurguladı. Bölükbaşı, oğlunun 1990 yılında Hukuk Fakültesi'ni kazandığını ifade ederken şöyle devam etti:
"Morali bozulmasın, komplekse katılmasın diye ben yine okula ara verip, öğretmenliğe devam ettim. Okuldan kaydımı sildirmedim. Sonunda bir af daha çıktı, oğlum okulu bitirdi, ben de aftan yararlanıp, fakülteye döndüm. Bu arada 3 dersten kalmıştım. 3 ders için sınırsız sınav hakkı verildi. Bu haklardan yararlanarak okulumu bitirmeyi başardım. Bir süre Ankara'da yaşadım, sonra memleketim Sorgun'a gelerek avukatlık tabelasını taktım."
"25 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTIM"
Bölükbaşı Ankara ve Sorgun'da 25 yıl öğretmenlik yapıp emekli olduğunu belirtirken, bunun çok kutsal bir meslek olduğunu vurguladıktan sonra, "Benim en büyük idealim avukat olmak ve insanların hakkını korumaktı. Araya çeşitli engeller girdi, bu hayalimin gerçekleşmesi yıllar aldı. Şimdi hayalim gerçek oldu. Sağlığım elverdiği müddetçe bu mesleği yapmak istiyorum" diye konuştu.
Bölükbaşı, mezuniyet töreninde torun ve çocuklarının önünde kep giymesinin bir başka duygu olduğunu söyledi. Bölükbaşı, kendisine verilen mezuniyet belgesini ortaokul birinci sınıfta okuyan torununa verip, sakladığını belirtirken, "Okumanın ve çalışmanın yaşı yoktur. Ben bu yaşa gelinceye kadar çiftçilik, değirmencilik, otobüsçülük, öğretmenlik ve avukatlık mesleği yaptım" dedi.

FOTOĞRAFLI