Felat BOZARSLAN- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, () - HÜR Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son zamanlarda çok sayıda saldırıya uğradıklarını belirterek, ifade edip, kendilerine saldıranları sert bir dille eleştirerek, "Sabrediyorsak milletin huzuru kaçmasın diyedir. Sizleri miting meydanlarına sokturmayabiliriz, miting yaptırmayabiliriz, sizleri sokağa çıkarttırmayabiliriz" dedi.
HÜDA- PAR'ın bugün Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda düzenlediği ve binlerce kişinin katıldığı 'Şeyh Said kıyamından Roboski'ye mazlum Kürtler' mitingine konuşan HÜDA- PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerinin yeni olmasına rağmen Hz. Adem'in başlattığı mücadeleyi devam ettirdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Bu Hz. İbrahim'in put kırma mücadelesidir. İnsanların bir kısmı yanlış reçeteyle zulümden kurtulmaya çalışmıştır. Bu şekilde ancak zalimlerini değiştirmişlerdir. Sonra onlardan kurtulmaları için çok daha çetin mücadele vermek zorunda kalmışlardır. Ey Kürdistan uyanın. Kurtuluşun reçetesini yanlış yerde aramayın. Sonra o kurtarıcılardan kurtulmak için bir ömür mücadele vermek zorunda kalabilirsiniz."
Kurtuluşun reçetesinin İslam’da olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Okyanus ötesindeki Amerika'dan, buradaki yerli işbirlikçileri ve bazı yeterince düşünemeyenlerle topluca saldırıyorlar. Bazıları Hüda- Par'ın Kürtlerin oylarını bölmek için Ak Parti'nin bir oyunu olduğunu söylüyor. BDP bu kara propagandayı yapıyor. Ak Parti 'Bunların BDP'den çok farkı yok. Yeşil boyayla boyanmış Kürtçülerdir' diyor. Birileri daha ileri gidiyor ve Mossad'ın oyunu olduğunu söylüyor. Biz parti programımıza yazdık. Filistin topraklarında korsan bir devlet var. Bir terör şebekesi var. Biz İsrail'i bir devlet olarak tanımıyoruz. Bütün BDP ve Ak Parti yönetici ve adayları kendilerine oy versinler. Biz onların oylarını istemiyoruz."
"SABREDİYORSAK MİLLETİN HUZURU İÇİNDİR"
Partilerine yönelik fiili saldırıların olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, partilerine yönelen saldırılar karşısında sabrettiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Buradan bu hareketleri yaptıranlara sesleniyorum. Sabrediyorsak milletin huzuru içindir. Bu milletin huzurunun kaçmasını istemiyoruz. Yoksa sizden korktuğumuz için bu vahşete cevap vermiyor değiliz. Biz de sıra sıra gençlerimizi dizip sizi taşlatabiliriz. Sizleri miting meydanlarına sokturmayabiliriz, sizlere miting yaptırmayabiliriz. Sizleri sokağa çıkarttırmayabiliriz" dedi.
BAŞKAN ADAYI KONUŞTU
Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz yaptığı konuşmada, Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edildikleri Dağkapı Meydanı'nın adını
Şeyh Said Meydanı olarak değiştireceklerini söyledi. 30 Mart seçiminde sadece belediye başkanı seçilmeyeceğini belirten Yılmaz, "Ya toplumun ıslahı, çocuklarınızın istikbali, şehrimizin hizmet görmesi için çalışanları seçeceksiniz. Ya da özgürlük adına LGBT sapıklarıyla bir olup, çocuklarınızı eşcinsel yapmaya çalışanları, ihalecileri, partizanlık yapanları seçeceksiniz. Oy sorumluluktur" diye konuştu.

BB,FB(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)