HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Üyesi Teoman Gökçe, yargıda uygulama birliğinin ortaya konulması halinde, vatandaşın yargıya güven anlamındaki sıkıntısının da büyük oranda giderilmiş olacağını söyledi.
HSYK tarafından düzenlenen Hukuki Müzakere toplantısı Nevşehir'de başladı. 28 Kasım-1 Aralık 2013 tarihleri arasında Kapadokya Dedeman Otel'de yapılan toplantıya HSYK üyesi Teoman Gökçe, Yargıtay üyeleri Muharrem Karayol, Nuri Güleç, Eyüp Sarıcalar, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Neslihan Ekinci, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İrfan Saz, HSYK, Yargıtay ve Adalet Akademisinden Tetkik Hakimleri ile Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen hakimler ve cumhuriyet savcıları katılıyor. 
Toplantıda konuşan HSYK Birinci Daire üyesi Teoman Gökçe, Hukuki Müzakere Toplantılarının, toplumda adalete olan güveni en üst seviyelere çıkarmak amacıyla yargı kurumları arasındaki uygulama birliğini sağlamaya yönelik olarak başlatıldığını söyledi. 2000’li yılların başından itibaren ülkemizde yargı alanında çok güzel gelişmeler yaşandığını anlatan Gökçe şöyle konuştu:
"Daha çağdaş, daha demokratik yasalar kodifikasyon hareketleriyle yürürlüğe sokulmaktadır. Adliyeler ve cezaevleri altyapı sorunları halledilerek ve teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni UYAP gibi gelişimler sağlanarak memnuniyet verici seviyelere ulaşılmış durumdadır. Bu binalarda hizmet veren meslektaşlarımızın da mutlaka çağın gereksinimlerine paralel olarak bilgi ve tecrübeyi kazanması gerekiyor. Halkımıza hak ettiği kaliteli, nitelikli ve hızlı adalet hizmetini sunmamız gerekiyor. Bu eğitim faaliyetlerinin buna katkı sağlayacağına inancım tamdır. Aksi takdirde bina, teçhizat olarak güzel imkanlar fakat vatandaşın arzu ettiği nitelikte bir adalet hizmeti sunamazsak hakikaten yargının bir alanı eksik kalacaktır. Yargıyla sorununu en alt seviyeye indirgemiş toplumlarda şunu görmekteyiz. Vatandaşın yargıya güven yüksek. Bu güven uygulama birliğini sağlamakla oluyor. Batılıların bizim yargıyla ilgili tespiti 'sizin hakim ve savcılarınız bizimkilerden daha çok çalışıyor. Bu tartışılamaz bir gerçek. Ama buna rağmen güven sorununda problemler var. Bunun en büyük nedenlerinden biri uygulama birliğindeki sıkıntılar' diyorlar. Hakikaten uygulama birliği ortaya konulursa vatandaşın yargıya güven anlamındaki sıkıntısı da büyük oranda giderilmiş olacaktır."