ANTALYA Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, Hrant Dink'in 7'nci ölüm yıldönümü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Mumlarla adını yazarak karanfil bırakanlar, Dink'i andı.
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri Hrant Dink'i ölümünün 7'nci yılında anmak için Üçkapılar'da bir araya geldi. Dink'in fotoğrafını ve 'Hrant İçin Adalet İçin' yazılı döviz taşıyan grup, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada yaktıkları mumlarla Dink'in adını yazan grup, karanfil bıraktı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Özgürlük ve Demokrasi Partisi Antalya İl Başkanı Zeynel Abidin Ergen, Dink'in 7 yıl önce İstanbul'un en işlek caddesinde öldürüldüğünü hatırlattı.
Dink'in öldürülmesiyle ilgili şaibe altındaki hiçbir devlet görevlisinin yargılanmadığını ve cinayete adı karışanların ödüllendirildiğini aktaran Ergen, “Hrant'ın katlinde devletin tüm suç şebekeleri ile cinayeti ortaklaşa işlediği ortadayken tek bir sorumlu bile yargılanmadı" dedi. Hrant'ın katilinin tetiği çekenden çok daha kalabalık bir güruh olduğunu söyleyen Ergen, şöyle konuştu:
“Bu topraklarda daha nice Hrantlar var ve var olmaya devam edecekler. Türkiye mutlaka ve mutlaka etnik kökeni, inancı ne olursa olsun tüm insanların bir arada yaşadığı özgür ve demokrat bir ülke olacaktır. Sevgili Hrant, sana söz hiçbir şeyi unutmayacağız. Cemaat ve Erdoğan'ın iktidar kavgasında bizlere Hrantların, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gediklerin katledilmeyeceği, kentin ve doğanın talan edilmeyeceği eşit, özgür, kardeşçe, yaşayabileceğimiz bir ülke çıkmaz."