AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, suikaste kurban gitmesinin 7’nci yılında Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Belediye Meydanı’nda anıldı. Hrant Dink’in teknede balık avlarken ve gezerken çekilen fotoğrafları Belediye Meydanı’ndaki asırlık palmiye ağaçlarına asıldı.
Anmaya katılanlar adına açıklama yapan Hrant Dink’in arkadaşı ve Agos Gazetesi Yazarı Zakarya Mildanoğlu, onun gerçekleri söylemekten korkmadığı, kimliğini gizlemediği, sosyalist olduğu ve sınırsız bir dünya hayal ettiği için hedef gösterilerek, katledildiğini savundu. Mildanoğlu, "O bu ülkenin aydınlık geleceği için halkların dostluğu için, Türkiye ve Ermenistan arasındaki barış köprüsünün kurulması için çok çaba sarfetti. Çatışmadan şiddetten uzak, bir el uzatıldığı zaman ona 10 adım koşarak el uzatan bir insandı" dedi.
Basın açıklaması yapılırken, Türkçe, Ermenice ve Kürtçe 'Katilleri koruyan cinayete ortaktır', 'Buradayız Ahparig' , 'Geleneği terket katilleri teslim et' yazılı pankartlar taşındı, 'Faşizme karşı kardeşimiz Hrant' sloganı atıldı.
Basın açıklaması yapılırken, grubun 50 metre uzağında bir itfaiye aracı bekletildi.
Anmaya katılanlar daha sonra Bodrum Belediyesi Meclis Salonu’nda yönetmenliğini Bülent ve Şehbal Arınlı’nın yaptığı ve Hrant Dink’in büyüdüğü Tuzla Ermeni Çocuk Kampı’nın anlatıldığı 'Kırlangıcın yuvası' isimli belgesel gösterildi. Avukat Ergin Cinmen, Agos Gazetesi Yazarı Zakarya Mildanoğlu ve yazar Takuhi Tovmasyan’ın katıldığı sohbet toplantısında Dink’in yaşam ve gazetecilik hayatı anlatıldı.