MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Sarıgerme ve Yeşilyurt köylerinde bir süre önce meydana gelen hortumdan sonra yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. İncelemelerde 8 dönüm sera, 230 arı kovanı, 40 dönüm alandaki narenciye ve nar ağaçların büyük ölçüde zarar gördüğü, otellerde ise yaklaşık 6 milyon liralık zarar oluştuğu belirlendi.
Ortaca İlçesi’ne bağlı Sarıgerme Köyü açıklarında geçen 16 Ekim’de başlayıp köyü de etkileyen hortumun ardından bölgede başlatılan hasar tespit çalışması tamamlandı. Fırtınanın ilçeye bağlı Yeşilyurt Köyü’nde de hasara yol açtığı belirlendi. Her iki köyde yapılan çalışmalarda, 8 dönüm sera, 230 arı kovanı, 40 dönüm alandaki narenciye ve nar ağaçlarının büyük ölçüde zarar gördüğü, otellerde ise yaklaşık 6 milyon liralık zarar oluştuğu tespit edildi.
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, hortumun vurduğu bölgeyi ziyaret etti. Güvençer, otel işletmecileri ve köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti. Yanındakilerle şiddetli yağmurun etkili olduğu Toparlar Beldesi’ne de giden Vali GÜvençer, burada yaşayanlarla da görüştü. Çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanlarının da eşlik ettiği Vali Güvençer, gerekenlerin bir an önce yapılacağını kaydetti.