Murat YAYIN- Ruhan YALÇIN / MALKARA(Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’ne bağlı Alaybey Köyü'nde çıkan hortum 10 evin çatısını uçurdu, araçlara ve enerji nakil hatlarına zarar verdi. Bazı bahçe duvarları yıkılırken, evlerinden çatısından uçan kiremitlerin başına düşmesi sonucu 86 yaşındaki Remziye Çelik yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Tekirdağ kent merkezinde 25 dakika süren dolu yağışı ise otomobillere zarar verdi.
Malkara İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Alaybey Köyü'nde çıkan hortum büyük zarara neden oldu. Sağanak yağış sonrası çıkan hortum 150 hanelik köyde 10 evin çatısını uçurdu, camlarının kırılmasına neden oldu. Büyük ağaçları da yerinden söken hortum nedeniyle çatılardan uçan kiremitler bir otomobilin üzerine düşerek maddi hasara yol açtı. Çatıdan uçan kiremitlerın başına isabet etmesi sonucu yaralanan Remziye Çelik ambulansla Malkara Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
MUHTAR: İLK KEZ KARŞILAŞIYORUZ
Kopan enerji nakil hatları nedeniyle köye elektrik verilemezken, köy sakinlerinden Ahmet Yılmaz, "İlk önce siyah bir duman gördük. Büyük bir gürültü olunca uçak düştü diye dışarı çıktık. Çatılar uçmuş. Nereye sığınacağımızı şaşırdık. Allah bizi korudu" dedi. Köy Muhtarı Hüseyin Küreşçi ise, "Köyümüzde ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kalıyoruz. Ne olduğunu anlayamadık. Her şey bir anda oldu bitti. 10 evimizin çatısı komple uçtu. Otomobiller zarar gördü. Doğal afetten dolayı birde yaralımız var. Çok korktuk" diye konuştu. 
HASAR TESPİT BAŞLADI
Malkara Kaymakamı Mahmut Halal köye gelerek incelemelerde bulundu. Halal, "Belediye ve kaymakamlık olarak hasar tespit çalışması yapacağız. 10 evimiz hasar gördü, bir de yaralımız var. Hasar tespitin ardından Kaymakamlık olarak gereğini yapacağız. Köyümüze geçmiş olsun" dedi. 
TEKİRDAĞ’A DOLU YAĞDI
Tekirdağ kent merkezinde ise aniden bastıran dolu yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 25 dakika boyunca süren ve ceviz büyüklüğündeki dolu bazı otomobillere zarar verdi. Dolu yağışına yolda yakalanan vatandaşlar saçak altlarına sığındı. Aniden bastıran dolu yağışı bazı sokak ve caddelerini beyaza bürüdü.
MY,RY(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)