ŞANLIURFA'da, Harran Üniversitesi Öğrenci Derneği (HÖDER) tarafından 'Demokratik Özerklikte Gençlik ve Kadının Rolü' konulu bir panel düzenlendi. Panelde konuşan avukat Gülay Koca, kadın katliamların cinsel bir kırılmaya yansıdığını belirterek, kadının bir meta haline geldiğini söyledi.
HÖDER Demokratik Öğrenci Meclisi tarafından Esentepe Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda 'Demokratik Özerklikte Gençlik ve Kadının Rolü' konulu panel düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan panelin moderatörlüğünü HÖDER üyesi Hanım Akay yaparken, panele BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, PM üyesi Sait Üçlü ve Karaköprü BDP adayı Avukat Gülay Koca konuşmacı olarak katıldı.
Panelde konuşan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve PM üyesi Sait Üçlü, Kürt sorununa ilişkin görüşlerini açıkladı.
Avukat Gülay Koca ise kadın katliamların cinsel bir kırılmaya yansıdığını, böylelikle kadının bir meta haline geldiğini vurguladı. Koca, "Toplumda kadın hep itaat eder, çocuk yapar, güçsüzdür gibi bir algı yaratılmıştır. Bu algıyı ancak demokratik modernite ile kırabiliriz. Demokratik modernite demek kadının kurtuluşu demektir. Kadının kurtuluşu toplumun kurtuluşudur" diye konuştu.