İZMİR Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren HMS Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş., 30 milyon liralık yeni yatırımla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne taşındı. Üretiminin yüzde 70'ni yurtdışına ihraç eden HMS'nin, yeni yatırımla kapasitesini yüzde 20 arttıracağı belirtildi.
Sivil ve askeri havacılık, savunma sanayi, petrol ve gaz sanayi, makine ve imalat sanayi olmak üzere 4 ana işkolunda faaliyet gösteren HMS Makine, İzmir Atatürk Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasını, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne (MOSB) taşıdı. Yeni fabrikanın açılış törenine Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Sait Türek, HMS Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atik, HMS Makine Genel Müdürü Aziz Meydan, İzmirli ve Manisalı sanayiciler katıldı. ASELSAN, AIRBUS, Otokar, Capeland gibi önemli firmalara üretim yapan HMS Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atik, ortağı Aziz Meydan ile istihdam yaratmak için yola çıktıklarını ve 30 milyon liralık yatırımla yeni fabrikalarına taşındıklarını söyledi.
ÜRETİM VE ÇALIŞAN SAYISI DA ARTTI
İzmir Atatürk organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın yetersiz kalması nedeniyle Manisa'ya taşındıklarını kaydeden HMS Makine Genel Müdürü Aziz Meydan, 35 bin metrekarelik yeni fabrikada üretim kapasitesini arttıracaklarını açıkladı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılara cazip geldiğini belirten Meydan, kente 30 milyon liralık yatırımı gönül rahatlığıyla yaptıklarını söyledi. Yeni fabrikada yeni makinelerle üretim yapmak için 4 milyon lira harcadıklarını kaydeden Meydan, üretim kapasitesinin iki katına, çalışan sayısını ise 200'ün üzerine çıkaracaklarını kaydetti.
7 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Üretimlerinin yüzde 70'ini yurtdışına ihraç ettiklerini vurgulayan Meydan, yıllık 10 milyon dolarlık cironun 7 milyonunu ihracattan kazandıklarını belirtti. Meydan, ilk yıl yüzde 20, ikinci yıl da yüzde 30 ile 40 arası büyüme hedeflediklerini de açıkladı.
Fabrikanın inşaatını yapan Spil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, Manisa OSB'nin her geçen gün sanayinin kalbi haline gelmeye başladığını söyledi. Dış ticaret açığı ve istihdamın Türkiye'nin sorunu olduğunu dile getiren Bayraktar, HMS firmasının bu açığı kapatmaya katkıda bulunduğunu ifade etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu da inşaat sektörü ve yol yapmakla bir ülkenin kalkınamayacağını söyledi. Sanayileşmenin yüzde 2.6'dan 2.2'ye düştüğünü belirten Gökçoğlu, hedeflere ulaşmak için üniversitedeki bilimin sanayiye aktarılması gerektiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Enver ve Atik ailesinin büyükleri, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ve çalışanlarla birlikte yeni fabrikanın açılış kurdelesi kesildi.

NU(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)