İZMİR'in Karabağlar İlçesi Bozyaka semtinde kendilerinin de 'Hizmet Hareketi' içinde çalıştıklarını söyleyen 11 kişiden oluşan bir grup esnaf ve işadamı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a son günlerde yaptığı açıklamalardan dolayı, avukatları İsmet Ünsal aracılığıyla toplam 33 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açtı.
Esnaf ve işadamları dava açmadan önce adliye A-kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına esnaf Remzi Tekin okudu. AK Parti'ye üye olduğunu da dile getiren ve bugüne kadar parti için çalıştığını bundan sonra çalışmayacağını dile getiren Tekin “Yaşatma duygusu ile yaşamaktan vazgeçen insanlara hak ve hakikatle hemdem olan insanlara ithamlarda bulunmak, iftira atmak, hangi insan ehline has bir şeydir. Ömründe eline jilet bile almayan insanlara terörist demek hangi kitapta vardır? Zulm ile abat olanın ahiri berbat olur. Zulme rıza zulümdür, taraftar olan zalim olur. Haksızlığın karşısında susmaktansa, tepkimizi dile getiriyoruz” dedi.
Basın açıklamasının ardından 11 kişi hazırladıkları dava dilekçelerini avukatları İsmet Ünsal, aracılığıyla nöbetçi asliye hukuk mahkemesine verdi. Bozyaka semtinde işadamı ve esnaftan oluşan grup dava dilekçelerinde şunları yazdı:
“17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan bu yana kamuoyunda 'Hizmet hareketi', 'Gönüllüler hareketi' ve 'Gülen cemaati' gibi tanınan camiaya 'paralel devlet, karanlık bir örgüt, inlerine gireceğiz, takkiyeci, haşhaşiler, kokuşmuş, çürümüş, gözü dönmüş bir gizli örgüt, sinsi virüs' gibi ifadelerle sürekli hakaret etmesinden rahatsız olduk. Başbakanımıza göre söz konusu camia, Türkiye'yi ABD-İsrail ikilisinin milli amaçları doğrultusunda yönlendirmeye çalışan bir ihanet şebekesidir. Başta eğitim kurumları olmak üzere, yurtiçinde veya yurdışında doğrudan yahut dolaylı irtibatı bulunan ne kadar kurum ve kuruluş varsa en kısa zamanda kapatılmalıdır. Bu camiayı seviyorum. Camianın yaptığı ve bir kısmına benim de katıldığım hizmetlerin, bir terör örgütü olan haşhaşilerin faaliyetlerine benzetilmesi bana derin acı veriyor. Başbakanımızın mensubu bulunudğum camiaya yaptığı hakaret ve iftiralarına maruz kalmış bir kişi olarak özel hayatımda ciddi mağduriyetler yaşıyorum. Bunlardan dolayı dost ve akrabalarımın bana yaklaşımları değişti. Bütün bu haksız yaklaşımların ve yapılan hakaretlerin beni incittiğinden bu davaya açmak zorunda kaldım.”
Grup her biri adına üçer bin lira tazminat isteklerini belirten dava dilekçelerini avukatları İsmet Ünsal, aracılığıyla nöbetçi asliye hukuk mahkemesine verdi.

BK(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)