Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Valisi Ahmet Çınar, Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manih Gupta'yı makamında ağırladı.
Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manih Gupta'ya Çanakkale'nin tarihi, kültürel ve ekonomik yönüyle ilgili bilgi veren Uşak Valisi Ahmet Çınar, Türkiye ile Hindistan arasındaki ilişkilerin önemine değindi. Çanakkale Savaşları'nın meydana geidiği Gelibolu Yarımadası ve Troia Ören Yeri gibi tarihi mekanlar hakkında bilgi verdiği kentin tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Çınar, Çanakkale'nin Hindistan'ın herhangi bir kentiyle kardeş şehir olması için öneride bulundu.
Vali Çınar'ın teklifini memnuniyetle karşılayan Konsolos Gupta, Hindistan ile Türkiye arasında yapılan proje ve çalışmaların önemini belirtti. Çanakkale Savaşları'nda 7 ile 10 bin arasında Hindistan askerinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Gupta, İngiltere sömürgesi olan Hindistan'ın her şehrinden gelen askerlerin burada hayatını kaybettiğini, bu nedenle 2015'teki anmalarda ülke olarak yer alacaklarını söyledi. Valilik Şeref defterinin imzalanmasının ardından, Vali Ahmet Çınar ile Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta ziyaretin anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI