ZONGULDAK'ta, amatör ligde mücadele eden Tersanespor'a katkı amacıyla 36 yıldır her yılbaşı öncesi düzenlenen okey turnuvasında, daha önce 4 kez 1'inci olan emekli madenci Hüseyin Alper, bu yıl da 1'inci olarak yılbaşı hindisinin sahibi oldu.
Zonguldak 1'inci Amatör Lig'de mücadele eden Tersanespor'a gelir sağlamak amacıyla yapılan okey turnuvasının 36'ncısı Yeşilmahalle'deki kahvede gerçekleştirildi. 50 kişinin 30'ar lira ödeyerek katıldığı turnuvanın ilk 3 gününde finale kalan 4 kişi belirlendi. Dün akşam gerçekleştirilen finalde, masanın kenarındaki sandalyeye konulan hindi renk kattı. Yaklaşık 1 saat süren oyun sonunda Hüseyin Alper 1'inci, Necami Yavuz 2'nci, Hüseyin Şaşmaz 3'üncü ve Bahattin Sinoplu 4'üncü oldu. Hüseyin Alper'e ödülünü Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir verdi. Hüseyin Alper, kendisine hediye edilen hindiyi kucağına alarak poz verirken, Necami Yavuz ve Hüseyin Şaşmaz’a kesilmiş hindi hediye edildi.
Hüseyin Alper, bir gelenek haline gelen turnuvayı sürdürdükleri için mutlu olduklarını söyledi. Alper, "Ben bütün katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gelecek senelerdeki turnuvalarda başarılar diliyorum. Daha önce de ödül aldım. 5'inci kez hindi aldım. Hindiyi yılbaşı akşamı arkadaşlarımızla yiyeceğiz" dedi.
Tersanespor Kulüp Başkanı İsmail Hasdemir de okey turnuvasından elde edilen gelir ile takımın malzeme ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacaklarını söyledi. Hasdemir, geleneksel hale getirdikleri bu turnuvayı gelecek yıllarda da sürdüreceklerini belirtti.