Mustafa ULUSOY/ OSMANCIK (Çorum), () - ÇORUM’un Osmancık İlçesi’nde Hıdırellez Şenlikleri yapıldığı sırada aniden başlayan şiddetli rüzgar ve dolu yağışı, programın yarıda kalmasına neden oldu.
Osmancık Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri, dün Arafat Tepesi’nde gerçekleştirildi. Şenliğe Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Osmancık Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İrfan Kıymaz, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve vatandaşlar katıldı. Şenliğe katılanlar bir yandan da piknik yaptı, bir yandan da yapılan çeşitli etkinliklere katıldı.
Yöresel halk oyunları gösterisi ile başlayan program sırasında önce rüzgar çıktı, şenlik alanında kurulan çadırlar uçtu. Rüzgarla birlikte önce sağanak yağmur ardından da dolu yağmaya başladı. Vatandaşlar programın yapıldığı alandan kaçışıp korunaklı yerlere sığındı. Yaklaşık 30 dakika şiddetli rüzgar ile etkili olan dolu yağışı nedeniyle program sonlandırıldı. Vatandaşların katılımıyla yapılacak olan yöresel yarışmalar ve yerel sanatçıların konseri hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemedi.

MU(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)