RİZE’de dağda 300 küçükbaş hayvanı ile mahsur kalan iki çoban kurtarıldı. Ekipler, iş makinesinin uçuruma yuvarlanması nedeniyle yol açma çalışması durdurulan bölgeye, hidroelektrik santrali için açılan 500 metrelik tünelin içerisinden riskli yolculuk yaparak ulaştı.
Güneysu İlçesi Ballıdere Köyü Başçeşme Mevkii'nde yoğun kar yağışı nedeniyle 300 küçükbaş hayvanı ile mahsur kalan 52 yaşındaki Osman Güney ile kardeşi 42 yaşındaki Sabit Güney cep telefonu aracılığı ile dün yardım istedi. Bunun üzerine Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile jandarma ekipleri iş makinesi desteğinde bölgeye hareket etti. Yol açma çalışmaları sırasında iş makinesinin uçuruma yuvarlanması nedeniyle tehlike atlatıldı, yol açma çalışması durduruldu.
Ekipler bölgeye daha kısa yoldan ulaşmak için risk alarak 500 metre uzunluğunda hidroelektrik santrali tünelinin içinden geçti.
ÇOBANLAR DÖNMEK İSTEMEDİ
24 saatlik çalışma ardından mahsur kalan çobanlara ulaşan ekipler beklemedikleri bir tepki ile karşılaştı. Koyunlarının yürüyemeyeceğini ifade eden iki çoban, "Yarın sabah yola çıkarız" diyerek dönmek istemedi. Uzun tartışmalar sonucu ikna edilen çobanlar koyunları ile birlikte güvenli bölgeye indirildi.