BURSA'da Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nadir Şener, gençler ve yaşlılarda görülen menüsküs yırtıklarının farklı tedavileri olduğuna dikkat çekerek "Gençlerde görülen yırtıklar sıklıkla ameliyat gerektirirken yaşlılarda görülen ve daha çok kireçlenme temelli ortaya çıkan yırtıklarda ameliyat gerekmeyebiliyor" dedi.
Menisküs yırtıklarının MR'da (Manyetik Rezonans) G1, G2, G3, G4 gibi tanımlarla sınıflandırıldığın anlatan Prof.Dr.Nadir Şener, şunları söyledi : "G1 en hafifi, G4 ise en ağırı. Her ne kadar pek çok MR'da G1 ve G2 için yırtık yazsa da bunlar aslında yırtık değil dejenerasyon, yani menisküsün kalitesinin bozulmasının ifadesi. G3 ve G4 isimli türlerinde ise gerçekten yırtılma gerçekleşiyor"
G1 ve G2 türlerinde yırtılmanın fiziksel olarak henüz gerçekleşmediği için hemen ameliyat kararı vermemek gerektiğinin altını çizen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nadir Şener, "Öncelikle mutlaka ameliyatsız tedavi yöntemlerini denemek gerek. Eğer şikayetler bu tedavilere rağmen geçmiyorsa ameliyat düşünülebilir. Bu tip yırtılmaların büyük çoğunluğu ameliyatsız tedaviye yanıt veriyor. Özellikle yaşlılarda eklem kireçlenmesi temelli görülen menüsküs yırtıklarında ameliyat kararını çok dikkatli vermek gerekiyor. Çünkü bu tip menisküs yırtıkları aynı güneşte kalmış ve esnekliğini kaybetmiş bir lastiğin ufalanması gibi çok parçalı ve kolayca dağılabilen bir yapıda oluyor. Bu nedenle bu tip yırtıkların pek çoğu ameliyatsız yöntemlerle kolayca eklem içinde ufalanıp dağılarak iyileşebiliyor. Yaşlı menisküs yırtıklarında ancak tedaviye yanıt alınmazsa ameliyat kararı vermek gerekiyor" dedi.