Durmuş SEVİNDİK/ KİLİMLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ta, 17 Mayıs 2010'daki grizu faciasında ölen 30 işçiden 21'i ile emekli olmadan önce 2.5 yıl çalışan 52 yaşındaki İhsan Albuz, işyerinin karşısına şehit madenciler anısına yapılan anıtta her gün arkadaşları için dua ediyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında, ocakta galeri açma çalışmalarını yürüten taşeron firma Yapı-Tek'te çalışan 30 maden işçisi öldü. Şehit madenciler için Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde 3 ay önce 'Şehitler ve Gaziler Parkı' yapıldı. Parkta, şehit madencilerin yanında Kore ve Kıbrıs şehitleri ile gazilerinin ad ve fotoğrafları yer aldı.
2005'te Yapı-Tek'te işe başlayan ve faciadan önce Şubat 2008'de emekliye ayrılan İhsan Albuz, oto ve halı yıkama dükkanının karşısındaki parkta, 2.5 yıl birlikte çalıştığı madenci arkadaşları için her gün dua ediyor. Emekli olduktan sonra açtığı işyerinin karşısına yapılan parkı her gördüğünde arkadaşlarıyla olan anılarının canlandığını söyleyen Albuz, şöyle konuştu:
"Emekli olduktan yaklaşık 2 yıl sonra facia oldu. Ölen 30 işçiden 21'i arkadaşımdı, 2.5 yıl birlikte çalıştık. Hepsini çok iyi tanıyordum. Şimdi hergün fotoğraflarını görüyorum. İşyerimin tam karşısında çünkü park. Her gün anılarım, hatıralarım canlanıyor. Parkta her gün onları anıyor, onlar için dua ediyorum."

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)