Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’daki Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na girecek (YGS) engelli öğrenciler için ayrı sınıflar oluşturuldu. 32 öğrenci 32 ayrı sınıfta sorulara cevap verirken veliler ise okul dışında sınavın başarılı geçmesi için dua etti.
YGS dolayısıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri okul önlerinde ve sınav girişlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Trafik polisleri ise sınav olacak okul çevrelerinde sürücüleri gürültü yapmamaları konusunda uyardı. .
Bursa Nilüfer özel Eğitim Meslek Lisesi’nde ise ayrı bir heyecan yaşandı. Engelli öğrencilere tahsis edilen okul önünde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. 32 engelli öğrencinin sınava girdiği okulda her öğrenci için birer salon tahsis edildi. Tekerlekli sandalyeleriyle okula gelen engelliler okul öğretmenlerinin refakatçiliğinde sınava girecek salonlara alındılar. Gül Esen isimli 35 yaşındaki engelli, "Çok çalışamadım ama heyecanlıyım. Bugün sınava giriyorum. İnşallah psikolog olmak istiyorum" diye konuştu. Ailelerinin okul kapısına kadar getirdiği engelli öğrenciler, yapılan üst aramasından sonra sınıflara alınırken veliler ise okul dışında sınavın başarılı geçmesi için dua etti.

HT(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)