MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, farklı yaş ve mesleklerden oluşan kitap tutkunları, tam 4 yıldır aralıksız her ay bir kitabı okuyup, birlikte tartışmak üzere buluşuyor. Kendilerine, 'Datça Kitap ve Spor Grubu' adını veren grup üyeleri, haftanın iki günü ise spor salonunda bir araya gelerek jimnastik yapıyor.
'Beden Eğitimi Rehberi-Bütünsel Jimnastik' kitabının yazarı Adalet Çil, 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' ilkesinden hareketle yola çıktıklarını belirterek, "Grubumuzun 20'ye yakın üyesi var. Her ay bir kitabı inceleyerek tartışıyoruz. Önce bir kitap seçiliyor. Herkes kendisi o kitabı alıyor, evinde okuyor ve belirlenen bir günde buluşup o kitap üzerine tartışıyoruz" dedi.
Toplantılara, bir şekilde etkinliği duyup gelenlerin de katılabildiklerini ifade eden Çil, "Kitabı okumamış olanlar, toplantılarımızı izleyerek, burada yapılan konuşmalardan yararlanıyorlar. Toplantı sonunda ise bu arkadaşların çoğu, kitabı alıp okumak istiyor. Datça'da çevremize yararlı olduğumuza inanıyorum. Bu etkinlikler sayesinde, toplumda okuma bilincinin artmasının amaçlıyoruz" diye konuştu.
Bu ay, Jürgen Elasser'in, 'Gölge Hükümet / 11 Eylül'den Obama'ya Amerikan Derin Devletinin İcraatları' kitabını okuduklarını belirten Çil, "Bu kitapta zihnimizdeki birçok soruya cevap bulduk. İnsanlar tek başına yaşayamıyorlar ve topluluk halinde bulunuyorlar. Bu topluluğun da, bir takım gereksinimleri var. Önce doyacak ve yaşayacak. Bu iki çıkış noktası bizi devlet olmaya götürüyor. Bu son derece yalın olay, günümüze gelinceye kadar ABD ve işbirlikçileri sayesinde karmakarışık bir hal aldı. Zihnimiz neredeyse çalışma düzenini şaşırmış hale geldi. Bu kitap sayesinde, zihnimizin yeniden doğru çalışmaya başlayacağına inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI