İZMİR'de, 12 Mayıs Hemşireler Haftası'nın açılış gününde, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hemşireler ile onlara destek veren hastane çalışanları, iş bıraktı. Acil servis dışındaki tüm birimlerde hizmet durdu. Yatan hastalara nöbetleşe sistemle bakıldı. Bu arada, iş bırakan sağlık çalışanları, hastanede yönetiminin, mücadelelerini bitirmek için kendilerini hasta yakınlarıyla karşı karşıya getirmek istediklerini söyledi.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hemşireler ve doktorlar haricindeki sağlık çalışanları, 12 Mayıs Hemşireler Haftası'nın da açılış gününde, döner sermayeden daha fazla pay almak ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını talep edip iş bıraktı. Hastane bahçesinde sabah mesaiye başlamayan sağlık çalışanları, Amatem binası önünde toplandı. Burada girişin bir bölümünü trafiğe kapatan çalışanlar, grev pankartını astı. Acil servis dışındaki tüm birimlerde hizmet durdu. Yatan hastalara nöbetleşe sistemle bakıldı. Ameliyatlar yapılmadı. Adil ücret istediklerini, çalışma şartlarının ve saatlerinin düzeltilmesini isteyen sağlık çalışanları, zaman zaman halay geçti, zaman zamanda 'Ankara'nın Bağları' eşliğinde oynadı. Çalışanlar sık sık da, yanlarına gelen hasta yakınlarının kendilerine destek verdiğini ancak hastane yönetiminin mücadelelerini bitirmek için bu kişilerle karşı karşıya gelmelerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Bu eyleme Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise, oturma eylemi yapılarak destek verildi.
BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Beyaz gömlekli protestocular adına daha sonra SES işyeri temsilcisi Aydoğan Öncel, basın açıklaması yaptı. Öncel, “Sağlık çalışanları olarak isyanımızı duyurmak ve kral çıplak demek için tüm sağlık çalışanları olarak sesleniyoruz. Adaletsizlik ve eşitsizliklerle dolu döner sermaye sistemine isyan ediyoruz. Gece gündüz, hatta hafta sonu, bayram demeden insan sağlığı için 24 saat kesintisiz zor koşullarda çalışan nöbet tutan bizler, yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum edilmeyi kabul etmiyoruz. Döner sermaye performans sistemine hayır diyoruz. Sağlık çalışanları köle değildir. Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Ek ödeme adı altında yapılan tüm ücretlerin emikliliğine yansıtılmasını istiyoruz. Bu ücret adaletsizliği iş barışını bozmuştur. Acilen kanayan yaraya pansuman yapılmalı, döner sermaye yönetmeliği katsayılar hekim dışı tüm sağlık emekçilerine yükseltilmelidir. Bizler yardımcı değil sağlık personeliyiz" dedi.
Bu arada, bugün ameliyat olmaya hazırlanan hastalar ve yakınlarından eyleme tepki gösterenler oldu.

TY(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)