AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın son olarak Meclis'te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Muharrem İnce ile küfürleşmesine memleketinden tepki geldi. 
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Meclis'teki kadın gazetecilere söylediği sözlerin ardından son olarak CHP Milletvekili Muharrem İnce ile küfürleşmesi, hemşehrilerinin tepkisine neden oldu. Tokatlılar, sosyal paylaşım sitelerinde Milletvekili Aslan'ın kanepede uyurken çekilmiş fotoğrafının altında yer alan, 'Bir Tokatlı olarak, Tokat'ın hizmetleriyle değil, küfürleriyle tanıtılmasına vesile olan AKP milletvekili Zeyid Aslan'ı kınıyor, bir Tokatlıya yakışır şekilde davranmaya davet ediyorum' yazılı resmi paylaşarak tepkilerini gösterdi. Fotoğrafın çok sayıda vatandaş tarafından paylaşıldığı görüldü.
CHP'DEN TEPKİ
CHP İl Başkanı Duran Kum ise milletvekillerinin Meclis'te Tokatlı'ya yakışır bir şekilde davranmalarını istediklerini belirterek, ''Sayın grup başkan vekilimize yapılan ve daha önceki parlamentoda bu tür davranışlarda bulunan sayın Aslan’ı buradan kınamak istiyorum. Tokat’ta yaşayan hemşehrilerimin ve AKP'ye oy verenleri hangi insanlara oy verdiklerini iyi düşünmelerini gerektiğini düşünüyorum. Tokat’ta yaşayan vatandaşlara sandığa gitmeden önce ellerini vicdanlarına koyarak kendilerini gerçekten gerek parlamentoda gerekse ilde temsil noktasında Tokatlı'ya yakışır bir parlamenter sistemin seçilmesini canı gönülden arzu ediyorum. Durumu Tokat’ta yaşayan insanların vicdanlarına bırakıyorum” dedi.