BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her yerine ve yurt dışına ulaşım için sunduğu helikopter kiralama hizmeti 'Helitaksi'nin Bandırma-İstanbul arasında sefer başlatmasıyla ilgili Bandırma Ticaret Odası Başkanlığı çalışma başlattı.
Seferlerin yapılmasıyla ilgili oluşturulan komisyon Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Toplu Taşım İşletmeciliği Genel Müdürü Levent Fidansoys ve Ticari İşletmeler Müdürü Nihat Çenk ile görüşme yaptı. Projeyle ilgili açıklama yapan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma-İstanbul arasını 40 dakikaya indirecek olan helitaksi projesiyle ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.
Bandırma-İstanbul arasında helitaksi projesinin uygulamaya konusunda yoğun talep aldıklarını dile getiren Kılkışlı, "Müşteri potansiyeli konum ve liman özelliği göz önüne alındığında helitaksi projesinin Bandırma-İstanbul arasında hizmete girebilmesi için ilçenin tüm özellikleri taşıdığını düşünüyorum" dedi.
Kılkışlı, Burulaş yetkililerinin helitaksinin ilçede uygulanabilmesi için uygun alanların tespit edilmesini istediklerini kaydetti. Kılkışlı, "Bu kapsamda komisyon üyelerimiz Bandırma Liman İşletme Müdürlüğü ile bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerde gümrüksüz saha olarak belirlenen bir numaralı iskelenin uygun olabileceği konusunda görüş birliğine verildi. Belirlenen alanın Burulaş AŞ tarafından uygun görülmemesi halinde helitaksi projesinde kullanılmak üzere Çelebi Bandırma Liman İşletme Müdürlüğünden yeni yer taleplerinde bulunacağız" diye konuştu.
Bursa’dan 15 Kasım’dan başlayan helitaksi seferleri devam ediyor.