ISPARTA Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, engellilerin hayat şartlarını kolaylaştırmaya yönelik 'Ulaşılabilirlik ve Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme' ekibi oluşturdu. Ekip, ilk denetimini Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yaptı.
Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün kurduğu ve engellilerin temsilcisinin de yer aldığı 'Ulaşılabilirlik ve Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme' ekibi, 1 yıl boyunca kamu kurum ve kuruluşlarını denetleyecek, ayrıca 7 Temmuz 2015 tarihinden itibaren kurallara uymayanlara para cezası kesebilecek.
Ekip, ilk denetimini Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde gerçekleştirerek, burada bir engellinin hastaneye girişinden muayene olacağı polikliniğe kadar bütün işlemleri gözden geçirdi.
PARA CEZALARI GELİYOR
Daha ulaşılabilir ve erişilebilir bir Isparta hedefiyle çalışmalara başladıklarını belirten Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yakup Kütük, "Her kurum ve kuruluşun karnesini çıkaracağız. Eksiklerini tespit edeceğiz. 7 Temmuz 2015'e kadar bu konuyla ilgili cezai müeyyideler ertelendi. Engellilerle ilgili iyileştirmeyi yapmayan kişilere bu ekip, bu tarihten itibaren bin ile 5 bin lira arasında ceza kesebilecek. Belediyeler, resmi kurum ve kuruluşlara ise 5 bin ile 25 bin lira arasında ceza kesilebilecek" dedi.
TOPLUM İÇERİSİNDE RAHAT YAŞAYALIM
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, engelsiz bir dünyada yaşamanın en büyük arzuları olduğunu dile getirdi. İsmail Er, "Örnek olabilecek bir Kamu Hastaneleri Birliğimiz var. Ufak tefek engellerde giderilecektir. Engelliler yok sayılmamalı. Bu dünyada engelli var. Bu gerçeği kafanıza yerleştirin. Her türlü hizmetten engelliler de faydalanmalı. Biz rahat yaşayalım, toplum içerisinde yer alalım istiyoruz" diye konuştu.
Engellilere yönelik düzenlemeleri tamamladıklarını anlatan Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın da hastane denetimiyle ilgili olarak şunları kaydetti: "Engelli derneklerinden destek alarak bütün düzenlemeler tamamlandı. Biz hazırız." (FOTOĞRAFLI)