ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde HDP'liler, IŞİD'in Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine saldırılarını protesto etmek için Suriye sınırına yürüyüp, geceyi burada geçirmek için çadırlar kurdu. Gruptan bazı kişiler askerlerin artık kullanmadığı bir nöbet kulübesine çıkıp, Abdullah Öcalan resmi ile PKK flamalarını astı.

Şıırnak'ın Cizre İlçesi'nde IŞİD'in Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesindeki Kobani kentine IŞİD'in saldırılarını protesto etmek için aralarında HDP, BDP'liler ile sivil toplum örgütü üyelerinin bulunduğu yaklaşık 1500 kişi, Sur Mahallesi'nde toplandı. Akşam saatlerinde toplanan ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in de aralarında olduğu grup, Suriye sınırında yürüyüşe geçti. Yaklaşık 5 kilometre yürüyen grup, Abdullah Öcalan posterleri PKK ve PYD flamaları taşıyarak Suriye sınırındaki sıfır noktada bulunan Saklan Deresi mevkiine geldi.

Burada bir grup, Türk askerinin artık kullanmadığı nöbet kulübesine çıkarak, Öcalan resmi ile PKK flamaları astı. Daha sonra gece konaklamak için bölgede çadırlar kuruldu. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Rojava'da Kürtlerin çok zor şartlar altında mücadele verdiğini belirterek, IŞİD'İn ele geçirdiği Musul'da üst düzey askeri teknik malzemelerle saldırılar düzenlediğini söyledi. Sarıyıldız, "Rojava devrimi artık sadece Rojava devrimi değil bütün Kürt halkının devrimi ve ezilen bütün dünya halklarının devrimidir. Rojava devrimini uzaktan izleme günleri geride kaldı ve artık bu devrimin içinde bizzat yer almamız gerekiyor. Burada sınırlarda nöbet tutup çete faaliyetlerini gözetleme ve bu faaliyetleri boşa çıkartmak için bu direniş çadırlarında nöbet tutacağız. Bütün programlarımızı burada sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra yine il, ilçe, belde ve köylerde örgütlenmemizi güçlendirip Rojava halkımıza gereken her türlü desteği sağlamamız lazım. Rojava devrimi Kürtlerin onurudur. Toplumun tüm kesimleri genç, yaşlı, kadın, erkek, fakir, zengin devrimi kucaklamalı, devrimin kucaklaması talimat olara algılanmalıdır. Bizlerde bu hassasiyetler içerisinde çaba göstermeliyiz. Kürdistan topraklarında bundan sonra sınırları tanımamalıyız" dedi.

Suriye sınırında çadır kuran HDP'lilerin eylemi sürerken, güvenlik güçlerinin bölgede geniş önlemler aldığı görüldü.

FOTOĞRAFLI