İL MERKEZİNDEKİ MİTİNGTE KONUŞTU
Aydın'ın Didim İlçesi'nde partisinin seçim ofisini açan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, il merkezinde düzenlenen mitinge katıldı.
Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde HDP Aydın Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayları Sevim Devrim ve Raif Kanat ile birlikte 9 ilçedeki adaylar da tanıtıldı. Adayların tanıtımının ardından mitinge katılan yaklaşık 500 kişiye ilk olarak HDP Aydın Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Raif Kanat hitap etti. Kanat, Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nu eleştirerek, "Aydın Belediye Başkanı yazmış bilbordlara 'Aydın altın çağını yaşıyor' Aydın belediye binası altına benziyor, ama Aydın altın çağını yaşamıyor. Elimde bir su faturası var. İçme suyu 11 kalemden oluşuyor, 60 lira. Ama içilmiyor, damacana suyunu içiyoruz" dedi.
Kanat'ın ardından partililerine seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Ak Parti ve CHP'ye yüklendi. Ak Parti'yi, hırsızlığı meşrulaştırmakla suçlayan Tuncel, CHP'nin iktidar olmayı istemediğini iddia etti. Tuncel, "Biz sadece Kürdistan'a değil, tüm Türkiye'ye özgürlüğü getireceğiz. Balık baştan kokar. Ankara'ya baktığınız da, meclise baktığınız da durumu görüyorsunuz. Bu ülkenin Başbakanı'nın ismi hırsıza çıkıyor. Bu ülkenin Başbakanı böyleyse yerellerde nasıl olacak?. Ses kayıtları doğru ya da değil. Bir gerçek var ki bu ülkenin kaynaklarını, çocuklarımızın geleceğini çalmışlar. Bir kısmı ayakkabı kutusunda saklamış, bir kısmı da sıfırlayamıyor. Başbakan oğluna 'sıfırla' diyor, sıfırlanmıyor. Dünyanın neresinde var böyle bir durum ortaya çıksın, ismi hırsızlığa, yolsuzluğa, rüşvete bulaşsın ama iktidarda dursun. Yüzlerinde utanma bile yok" dedi.
TÜRKİYE'DE HIRSIZLIK SERBEST
17 Aralık operasyonun ardından tutuklananların serbest bırakıldığını hatırlatan Tuncel, şunları söyledi: "AKP iktidarı Türkiye'yi öyle bir hale getirdi ki, artık Türkiye'de hırsızlık serbest. 17 Aralık'ta tutuklananlar serbest bırakıldı ama bu ülkede demokrasi, özgürlük, barış isteyenler, halen cezaevinde Barış, özgürlük, eşitlik, kardeşlik istemek suç, çalmak suç değil."
CHP İKTİDAR OLMAK İSTEMİYOR
CHP'nin, Ak Parti iktidarını güçlendirdiğini iddia eden Tuncel, "Türkiye'nin 81 ili var, sen bunun 22'sine gitmiyorsun. Kürt sorununun çözümü konusunda ana muhalefet partisinin ne söylediğine bakıyorsun; 'İktidara gelirsek belki bir şey yaparız' diyorlar. CHP bu yüzden iktidar olamaz. CHP, iktidar olmaktan korkuyor, iktidar olmak gibi bir derdi yok" diye konuştu.

Cem ULUCAN/ AYDIN, ()

CU (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)