HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul'da BDP Siyaset Akademisi'nde 'demokratik siyaset' konusunda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.
BDP İl binasında 15 katılımcının sertifika aldığı tören öncesi kursiyerlere seslenen Önder, demokratik siyasetin ülkemizde eksikliğinin çok hissedildiğini söyledi. Önder, "Demokratik siyaset alanlarına örülmüş olan engellerin, bu ükeye kalıcı, eşit, onurlu barışın gelmesini engellediğini yaşayarak gördük. Bunun için 2-3 yıllık yakın geçmişe gitme ihtiyacımız var. Bu ülkede Kürt siyasal hareketi, demokratik siyaset meselesini birincil önceliği haline geldiği gün itibarıyla siyasi bir soykırım uygulanmaya başlandı. Bu KCK operasyonu aslında demokratik siyaset alanında olacağı gücü, egemenlerin bilmesinin yarattığı ve planladığı bir operasyondu" dedi.
Sırrı Süreyya Önder, "Demokratik siyasete dönük bütün deneyimli insanların sivil siyaset alanında bu anlamda kendini yetiştirmiş bütün insanların süratle cezaevlerine toparlanması ve bunda kendi yarattıkları hukuku bile görmezden gelerek onu bile yok sayarak yapmış olmaları siyaset fikrinden egemenlerin ne kadar rahatsız olduğunu gösteriyor. Barış, biraz da böyle gelecek. Barış, eğer söze alan açmaksa demeokratik siyasetin önündeki engellerin bertaraf edilmesiyla gerçekleşecek. Fakat bunu da yürütecek olanlar demokratik siyaset konusunda perspektife sahip olan insanlar olacaktır. Bu anlamda akademi çalışması çok önemlidir" diye konuştu.
Önder konuşmasının ardından katılımcılara sertifkalarını verdi.